1 av 2
- Foto: Johan Nilson/Scanpix
2 av 2
- Foto: Stig-Åke Jönsson/Scanpix

Nya skott och bomber i Malmö i natt

En misstänkt bomb hittades utanför en polisstation och flera skott avlossades in i en lägenhet i Malmö i natt.


Det var hektiskt för polisen i Malmö i natt. Först hittades en misstänkt bomb utanför en polisstation, sedan avlossade två män flera skarpa skott in i en lägenhet.

– En polisman upptäcker en ryggsäck utanför stationen och det sticker upp lite sladdar ur den. Vi spärrar av och skjuter sönder väskan, det finns inga tecken på att det var något större, säger Lars-Håkan Lindholm, informatör på Malmöpolisen till Nyheter24.

Polisen tror att det blir svårt att lösa bombfallet.
Men två män greps sent i går natt för skottlossningen.

– Det skjuts in i en lägenhet och två män ses fly på moped från platsen. En polisbil får en kvart senare syn på mopeden och griper männen, säger Lars-Håkan Lindholm.

Finns det något samband mellan händelserna?

– Nej, ingen koppling alls, säger Lars-Håkan Lindholm.

Malmö har den senaste tiden drabbats av ett antal fall där bomber eller misstänkta bomber hittats. Men trots att det upprepats har polisen inte styrkt något samband mellan händelserna.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.