Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ville skiljas – blev misshandlad av exfruns familj

Mikael Fritzon/Scanpix

Nyheter | 20/06/2011 14:00

En 19-årig man skiljde sig från sin fru – då blev exfruns släktingar som galna och misshandlade 19-åringen med järnrör.

När 19-åringen och hans fru skilde sig blev hennes familj rasande. Pappan och brodern bestämde träff med 19-åringen och väl på plats möttes han av brodern samt en maskerad äldre man beväpnade med järnrör. 19-åringen sade i rätten att han var säker på att den maskerade mannen var hans tidigare svärfar, skriver Länstidningen.

De båda männen kom emot honom och började slå 19-åringen med järnrören. Han träffades av ett tiotal slag mot huvud, armar, ben och bål. Pappan och brodern slog även mot bilen där dottern satt inlåst.

Flera vittnen såg hur 19-åringen slogs blodig och innan gärningsmännen lämnade platsen ropade den maskerade mannen att 19-åringen förtjänade stryk som skilt sig från dennes dotter.

Den 52-årige pappan anlände till rätten med både stödkrage och kryckor och förnekade inblandning i misshandeln, trots att flera vittnen sett honom springa därifrån.
Brodern erkände dock att han varit på platsen men att det i själva verket var 19-åringen som angripit honom.

Tingsrätten finner dock pappan och brodern skyldiga och de döms till 14 respektive 16 månaders fängelse för grov misshandel.