- Foto: Mikael Fritzon/Scanpix

Ville skiljas – blev misshandlad av exfruns familj

En 19-årig man skiljde sig från sin fru – då blev exfruns släktingar som galna och misshandlade 19-åringen med järnrör.


När 19-åringen och hans fru skilde sig blev hennes familj rasande. Pappan och brodern bestämde träff med 19-åringen och väl på plats möttes han av brodern samt en maskerad äldre man beväpnade med järnrör. 19-åringen sade i rätten att han var säker på att den maskerade mannen var hans tidigare svärfar, skriver Länstidningen.

De båda männen kom emot honom och började slå 19-åringen med järnrören. Han träffades av ett tiotal slag mot huvud, armar, ben och bål. Pappan och brodern slog även mot bilen där dottern satt inlåst.

Flera vittnen såg hur 19-åringen slogs blodig och innan gärningsmännen lämnade platsen ropade den maskerade mannen att 19-åringen förtjänade stryk som skilt sig från dennes dotter.

Den 52-årige pappan anlände till rätten med både stödkrage och kryckor och förnekade inblandning i misshandeln, trots att flera vittnen sett honom springa därifrån.
Brodern erkände dock att han varit på platsen men att det i själva verket var 19-åringen som angripit honom.

Tingsrätten finner dock pappan och brodern skyldiga och de döms till 14 respektive 16 månaders fängelse för grov misshandel.

/
/
/
Hot
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

1 timme sedan
Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

1 timme sedan
Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.