Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Motivet: "Läraren antastade henne"

- 20/06/2011, 09:14 -
54-årige Tommy Johansson misshandlades till döds i sin lägenhet.
1 av 2

54-årige Tommy Johansson misshandlades till döds i sin lägenhet.

Privat

20-åringarna filmade dödsmisshandeln med en mobilkamera. Efteråt raderades filmen men polisens tekniker har lyckats återskapa en ljudfil där man kan höra eleverna under misshandeln.
2 av 2

20-åringarna filmade dödsmisshandeln med en mobilkamera. Efteråt raderades filmen men polisens tekniker har lyckats återskapa en ljudfil där man kan höra eleverna under misshandeln.

Claudio Bresciani / SCANPIX

Den 20-åring som var mest aktiv i dödsmisshandeln av Tommy Johansson skulle ta hämnd på den 54-årige läraren efter att han antast flickvännen på pizzerian.

GÄVLE. På måndagen, klockan 09:00, inleddes rättegången mot de tre åtalade 20-åringarna i Gävle tingsrätt. Som Nyheter24 tidigare har rapporterat filmades dödsmisshandeln där en av gärningsmännen ska ha hoppat och stampat på 54-årige Tommy Johanssons huvud.

"Bra, nu dog han" hörs den mest aktiva 20-åringen säga på ljudfilen som åklagaren använder som bevismaterial. Inför den första rättegångsdagen av fyra fick Nyheter24 tag på 20-åringens advokat.

– Jag träffade honom senast i går och han är naturligtvis väldigt nervös och mår inte särskilt bra. Han erkänner att han har utdelat en hel del våld men inte i den utsträckningen som åklagaren påstår, säger Gustaf Andersson, advokat på Advokatfirman Andersson & Öberg, till Nyheter24.

Motivet till dödsmisshandeln uppges vara att gymnasieläraren Tommy Johansson ska ha antastat den 20-åriga unga kvinnan. I förhör med polisen uppger hon att hon blev antastad tidigare på kvällen när de festade på samma pizzeria. Därefter ska kvinnan och den 20-årige mannen tillsammans med ytterligare en 20-årig man bestämt att de skulle skrämma Tommy Johansson.

– Hon har sagt lite olika i förhören och det är lite oklart vad hennes plan är. Men flickan har uppgivit att hon har blivit antastad av mannen och då har min klient bestämt att han ska gå upp i lägenheten och skrämma, säger Gustav Andersson till Nyheter24.

Under dagen kommer åklagaren att hålla sin sakframställan och därefter kommer 54-årige Tommy Johanssons barn höras.

– Vi hoppas på grov misshandel i stället för mord men jag vill inte spekulera i hur det kommer att gå redan nu, säger Gustaf Andersson, till Nyheter24.