Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Misstänkt självmordsförsök var misshandel - offret okänt

- 22/06/2011, 15:52 -
Polisen söker de två engelsktalande kvinnorna som larmade SOS.
1 av 2

Polisen söker de två engelsktalande kvinnorna som larmade SOS.

JESSICA GOW/AP/SCANPIX

Under Västerbron på Södermalmssidan hittades kvinnan medvetslös.
2 av 2

Under Västerbron på Södermalmssidan hittades kvinnan medvetslös.

MAJA SUSLIN / SCANPIX

Polisen vet fortfarande inte vem den unga kvinnan är som misstänks ha misshandlats vid Västerbron i söndags.

STOCKHOLM. Vad som verkade vara ett självmordsförsök där en kvinna skulle ha skadat sig efter att hon hoppat från Västerbron har tagit en oväntad vändning för polisen.

Den 20 juni twittrade IGchefen (chef för Södermalmspolisens utryckningspoliser) om olyckan: "Nackdelen med att vara turist i Stockholm och parkera sin husbil på parkeringen under Västerbron är att en del hoppar från bron ibland....."

Händelsen inträffade tidigit på söndagsmorgonen den 19 juni då två engelsktalande kvinnor ringde in till SOS Alarm och anmälde att de hittat en svårt skadad kvinna i 20-25 årsåldern. En ambulans skickades till campingplatsen nära Skutskepparvägen på Södermalmssidan då de misstänkte självmordsförsök.

Kvinnan fördes till sjukhus men efter att kroppen undersökts av läkare kunde de konstatera att hon inte hade några fallskador. Polis kallades till sjukhuset och en utredning om grov misshandel inleddes.

– Hon var medvetslös när ambulansen hittade henne och är fortfarande medvetslös. Vi hoppas på att hon vaknar snart så att vi kan förhöra henne, Lotta Sundqvist presstalesman på Citypolisen, till Nyheter24.

Enligt Lotta Lundqvist vet polisen inte säkert vem den mystiska kvinnan är men medger att de kanske har fått fram hennes identitet. Polisen är nu väldigt angelägen om att komma i kontakt med de två engelsktalande kvinnorna som larmade.

– Det är konstigt fall på så sätt att det var två engelsktalande kvinnor som anmälde. Det var heller aldrig någon polis på plats utan ambulansen tog det för givet att det var någon som hade hoppat men skadorna visade sedan på något annat, säger Lotta Lundqvist.

Polisen vill nu komma i kontakt med de två kvinnorna som anmälde händelsen samtidigt som de söker flera vittnen som kan ha sett något. En teknisk brottsplatsundersökning är även gjord.