Sextorpsmannens handlingar beskrivs som råa och hänsynslösa.
1 av 3
Sextorpsmannens handlingar beskrivs som råa och hänsynslösa. - Foto: Privat
I ödehusets källare torterades och våldtogs en kvinna.
2 av 3
I ödehusets källare torterades och våldtogs en kvinna. - Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX
Leif Silbersky är kritisk till att media inte släpptes in till rättegången.
3 av 3
Leif Silbersky är kritisk till att media inte släpptes in till rättegången. - Foto: Christel Lind/SCANPIX

Silbersky: "Jag har fått order att överklaga"

Tingsrätten anser att sextorpsmannen är skyldig. Nu väntar en rättspsykiatrisk undersökning.


Ödehusets tortyrkällare

I ett hus i vid Vrangelsro torterade den 47-årige sextorpsmannen en kvinna. Med fängsel, rep och kedjor spände han fast kvinnan innan han genomförde flera grova sexuella handlingar.

Han har vid upprepade tillfällen även piskat henne och penetrerat vagina och anus, innan han lämnat henne naken och ensam i mörkret under flera timmar.

Sextortyr fortsatte när 47-åringen kom tillbaka efter några timmar. I åtalet beskrivs den grova våldtäkten som rå och hänsynslös.

HALMSTAD. Innan domen faller mot den 47-årige sextorpsmannen kommer han att genomgå en rättspsykiatrisk undersökning. Mannen som bland annat åtalats för människorov och grov våldtäkt kommer att dömas för sextortyren i ödeshuset. 47-åringens advokat Leif Silbersky har i media beskrivits som rasande då rättegången hölls bakom stängda dörrar.

– Att jag var rasande är väl att överdriva men jag var kritisk emot att media inte släpptes in så att de kan få en rätt bild och så att de slipper spekulera, säger Leif Silbersky, till Nyheter24.

Den rättspsykiatriska undersökningen kommer att påbörjas så fort det finns möjlighet att genomföra den, menar Silbersky.

– Nu händer inget fram till att en medicinsk undersökning inträffar. Den kommer att starta så snart det finns utrymme för det, säger Leif Silbersky till Nyheter24.

Hur ser ni på tingsrättens beslut?

– Jag har fått order av min klient att överklaga, säger Leif Silbersky.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stopp för fler hotell i Amsterdam

Biskop förlåter misstänkt i knivdåd

1 timme sedan
Den assyriske biskop som knivhöggs vid ett dåd i en kyrka i västra Sydney tidigare i veckan meddelar att han förlåter den som attackerade honom.

Explosion i Trelleborg

2 timmar sedan
Någon form av explosion har skett vid en bostadsföretags lokal i ett bostadsområde i östra Trelleborg. Det hela utreds som misstänkt allmänfarlig ödeläggelse, skriver polisen på sin hemsida.

Trelleborg: Polisen rapporterar om detonation

3 timmar sedan
"Flera polispatruller beordrades till Syster Jennys Väg i Trelleborg med anledning av en sprängning/detonation.", skriver polisen på sin hemsida.

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

3 timmar sedan
Det blir inget av fackförbundet Kommunals varslade strejk på torsdagen – men flera verksamheter kommer ändå att påverkas, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Kroatisk valsegrare stödjer Ukraina

3 timmar sedan
Det styrande konservativa partiet HDZ med premiärminister Andrej Plenković i spetsen vinner parlamentsvalet i Kroatien. Det Ukrainavänliga partiet får dock inte egen majoritet och kan få svårt att bilda regering.