Bilden är tagen vid en tidigare utryckning i Rosengård.
1 av 2
Bilden är tagen vid en tidigare utryckning i Rosengård. - Foto: Patrick Persson / SCANPIX
Von Rosens väg på Rosengård i Malmö. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.
2 av 2
Von Rosens väg på Rosengård i Malmö. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. - Foto: DRAGO PRVULOVIC / SCANPIX

Polisen om ryktena: "Sa att vi slog honom sönder och samman med batonger"

Ungdomsgängen attackerade polisen och brandkåren när de försökte släcka en bil i Rosengård.


MALMÖ. Polis och brandkåren attackerades med glasflaskor när de försökte släcka en bilbrand i Rosengård. De ryckte ut till Von Rosens väg vid ett-tiden natten till tisdagen. En bit bort från platsen hade ett ungdomsgäng på ett tiotal personer samlats.

– De kastar tre glasflaskor men det är omöjligt att se vem det är. Tyvärr händer det här lite då och då i Rosengård, säger Lars-Håkan Lindholm informatör Malmöpolisen, till Nyheter24.

För inte mindre än tio dagar sedan besköts polishuset i Rosengård. I och med nattens upplopp är det tredje eller fjärde gången som polisen attackeras under sommaren av förbannade ungdomar menar Lars-Håkan Lindholm.

– Vissa ungdomar är väldigt negativa till polisen och sprider falska rykten om att vi har vart hårdhänta, säger han.

Har ni någon gång använt för mycket våld vid ett ingripande?

– Nej, men vid ett tillfälle stoppade vi en bil som vi misstänkte att det fanns narkotika i. En kille sprang i från bilen och vi sprang efter och tryckte ner honom mot marken. Då började ungdomarna sprida rykten om hur vi slog honom sönder och samman med batonger, säger Lars-Håkan Lindblom till Nyheter24.

För att få en bättre kontakt med ungdomarna i problemområdet Rosengård har polisen under längre tid jobbat efter en tydlig strategi.

– Vi har försökt att ha samma poliser där ute och det har gjort att vi har fått en bättre kontakt med ungdomarna, säger Lars-Håkan Lindblom.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sju gripna i antiterrorräder efter kyrkdåd

SCB: Fler kvinnor och unga arbetslösa

Arbetslösheten fortsätter att öka medan andelen sysselsatta ligger ganska stabilt, enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB)

SBAB sänker rörlig boränta – höjer bundet

Statliga banken SBAB sänker tremånadersräntan med 0,10 procentenheter. Därmed hamnar den så kallade listräntan på 4,92 procent.

Ekonomens varning för nya bedrägeritypen: "Spelar på rädslan"

Antalet bedrägerier ökar rejält. Nu har en relativt ny form av bedrägeri blivit allt vanligare, något sparekonomen Frida Bratt varnar privatpersoner för.

Assa Abloy ökar vinsten

Låskoncernen Assa Abloy gjorde en rörelsevinst, justerad för engångsposter, på 5,4 miljarder kronor för första kvartalet. Det var en ökning med fem procent jämfört med samma period i fjol.

Många trafikolyckor under morgonen: "Ishalka"

En rad olyckor har inträffat i Västra Götaland under onsdagsmorgonen, efter att svår halka ställt till det i trafiken.