Torsdag 16 Sep
Stockholm

Möt Stig-Björn Ljunggren – ny krönikör på Nyheter24

1 av 2
2 av 2

Nyheter24 kan i dag presentera statsvetaren och tv-profilen Stig-Björn Ljunggren som ny krönikör. Varje torsdag kommer Stig-Björn att ta er med på en resa i politikens tecken.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Stig-Björn Ljunggren

Ålder: 53 år
Bor: Uppsala

Varje torsdag skriver Ljunggren en krönika på Nyheter24.

Om du vill läsa mer av Stig-Björn, gå in på hans hemsida:
http://www.ljunggren.com/

Eller följ honom på Twitter:
http://twitter.com/#!/stikkanlj
 

Stig-Björn Ljunggren har gått från att vara en snäv politisk kommentator till att bli samhällsskildrare för den breda massan. Han har framfört sina reflektioner om svensk politik i otaliga tidningar och tv-soffor. Vi på Nyheter24 är glada över att kunna presentera 53-åringen som ny krönikör.

Välkommen till Nyheter24. Hur känns det?

– Det är alltid trevligt att få invadera en ny scen och lägga ut texten. Det är det jag lever för och på, att studera samtiden och försöka att sammanfatta den både för mig själv och andra, säger Stig-Björn Ljunggren.

Du är skribent, föreläsare, moderator, konsult, tv-profil och proffstyckare. Vad tycker du bäst om?

– Helst är jag den här skrivande personen. Jag är lite enstöring så de här andra grejerna gör jag för att jobba med mig själv. Om jag fick välja nån av sysslorna skulle jag sitta eller ligga, som jag ofta gör, i en hängmatta och skriva. Att folk inte har en soffa i kontorsrummet är obegripligt.

Vad kommer du att skriva om?

– Det blir oftast reflektioner om svensk politik och samhällsutveckling. Arbetsinsatsen är att komma på vad man ska skriva, när man väl kommit på rubriken går det fort.

Varför ska man läsa dina krönikor?

– Argumentet är väl att jag ibland har en poäng. Det kan komma fram folk och säga "Det här var skitbra" men när jag frågar vad det var som var bra så har de glömt bort det. Drömmen är att folk kommer ihåg det man skrivit tre dagar efteråt.

Du hade Juholt som trea på din topp 50-lista över Socialdemokraternas nästa partiledare, hur tycker du att han har skött sig hittills?

– Bra, Juholt är ju annorlunda och det var därför han blev vald. Han har på gott och ont lyckats profilera sig. Han kan rita om den politiska scenen och få de andra att framstå som ännu mer trista. Frågan är vad svenska folket vill ha.

Vad ska din första krönika handla om?

– Jag tror att jag ska ta upp ett snuskigt ord, avslöjar Ljunggren.

Och avslutningsvis, var semestrar du i sommar?

– Som småföretagare har man ingen semester utan man förflyttar sin företagsverksamhet till en annan miljö. Och den är i Blekinge, Sveriges trädgård, med hängmatta, jordgubbar, kall öl och arbete.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Nästa artikel
Ett snuskigt ord