Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Billström vägrar svara på frågor – hånas av Sveriges Radio på Twitter

1 av 2

Henrik Montgomery/Scanpix

2 av 2

Dan Hansson/Scanpix

Nyheter | 30/06/2011 12:43

Tobias Billström har ställt sig bakom polisens avvisningar av romer. Efter JO-kritiken mot polisens bortkörningar vägrar Billström att svara på frågor.

Stockholmspolisen har fått massiv kritik sedan de avvisat flera tiggare och gatumusikanter från Stockholms gator.
Nu kritiseras polisen av JO Hans-Gunnar Axberger.

– Jag har granskat om de här avvisningsbelsuten hade tillräcklig laglig grund och kommit fram till att det hade de inte. De var alltså olagliga, därför måste det bli allvarlig kritik, säger Axberger till Sveriges Radio.

Migrationsminister Tobias Billström försvarade avvisandet av romer tidigare i år när han sa att tiggeri inte var en rimlig försörjning.
Men nu, efter JO-kritiken, vägrar han att svara på frågor. Och nu hånas han av Sveriges Radio Twitter.

"Red(aktionen) funderar över att migrationsminister Billström inte ställer upp på (inter)vju om JO-kritiken mot avvisade tiggare. Blir frågorna för svåra här?", skriver P1-chefen Cecilia Roos på Twitter.

Det är inte första gången som Billström vägrat att svara på frågor. Se här intervjun från när Billström svarade "inga kommentarer" 21 gånger.