Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Han har suttit oriktigt utpekad för mord"

- 01/07/2011, 16:13 -
Bilden är tagen i samband med mordet på Broder Tuck 1998.

Bilden är tagen i samband med mordet på Broder Tuck 1998.

Sofia Müller/Scanpix

Den 39-årige mannen släpps ur häktet. Inte delaktig i dödandet vid knivmordet på Broder Tuck.

STOCKHOLM. Advokat Ola Salomonsson tror att hans klient kommer att dömas för misshandel och inte mord. Därmed stryks troligtvis misstankarna mot den 39-årige mannen som har suttit häktad över tre månader för knivmordet på puben Broder Tuck Södermalm.

– Det låg nog lite i luften redan i går. Det är väl lite speciellt att de släppte honom då han har suttit häktad för mord. Klart att det är jobbigt att sitta flera månader. Han har mått mindre bra under tiden och har varit ganska utpekad, säger Ola Salomonsson, advokat till den åtalade 39-åringen, till Nyheter24.

Enligt Ola Salomonsson kommer Stockholms tingsrätt troligtvis att döma hans klient till fyra eller månaders fängelse för misshandeln. Det gick däremot inte lika bra för den 31-årige mannen som fortfarande sitter kvar i häktet. Och mycket tyder på att han kommer fällas för dråp eller mord.

– Min klient hamnade i ett vanligt slagsmål och sedan händer saker som han inte kan styra över, säger Ola Salomonsson.

Har du pratat med din klient sedan han släpptes?

– Han ringde mig precis. Han är lättad, nästan chockad och har svårt att smälta det som har hänt, säger Ola Salomonsson, till Nyheter24.

Domen faller i Stockholms tingsrätt fredagen den 8 juni.