Tidigare gick Svenskarnas parti under beteckningen Nationalsocialistisk Front, även känt som NSF.
Observera att personerna på bilden inte har någon direkt koppling till artikeln.
1 av 3
Tidigare gick Svenskarnas parti under beteckningen Nationalsocialistisk Front, även känt som NSF. Observera att personerna på bilden inte har någon direkt koppling till artikeln. - Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX
Folkdansens vänner blev blåsta av det högerextrema partiet.
2 av 3
Folkdansens vänner blev blåsta av det högerextrema partiet. - Foto: Källa: www.folkdans.nu
Innan Folkdansens vänner råkade även Svenska scoutförbundet ut för partiets lurendrejerier.
3 av 3
Innan Folkdansens vänner råkade även Svenska scoutförbundet ut för partiets lurendrejerier. - Foto: Källa: http://ssf.scout.se/

Nazisterna bluffade till sig ännu ett sommarläger

Rasistiska Svenskarnas parti var snabba med att ordna en ny stuga efter att de blivit utkastade av scouterna.


Det här är Svenskarnas parti

Svenskarnas parti (SVP) gick tidigare under benämningen Folkfronten och kallades dessförinnan Nationalsocialistisk front (NSF).

Rörelsen beskrivs av Wikipedia som ett nynazistiskt politiskt parti - men partimedlemmarna beskriver sig själva som nationalister.

Partiet bildades den 22 november år 2008 strax efter att NSF skrotats.

HÖÖR. Det högerextrema Svenskarnas parti fick sitt hyreskontrakt upprivet av Svenska scoutförbundet när deras riktiga identitet upptäcktes.

Nu har ännu en bluff avslöjats. Återigen försökte nazisterna använda en falsk identitiet för att få hyra en stuga.

Denna gång vände de sig till Folkdansens vänner i Malmö. En förening som blev vansinniga när de fick nys om de nya hyresgästernas sanna natur.

- Vi känner oss grundlurade. De har hyrt under falskt namn och uppgett en påhittad förening. Först blev jag ledsen och förvånad, sedan förbannad. Jag känner vanmakt över hur samhället ser ut i dag, säger Mats Hansinger, ordförande för Folkdansens vänner till Sydsvenskan.

Nazistlägret genomfördes ändå

Så fort Folkdansens vänner upptäckte partiets bluff kontaktades polis.

- När vi fick reda på vilka det var som skulle hyra vår stuga sade vi upp kontraktet och ringde polisen. Sedan dess vet jag inte vad som hänt, fortsätter Hansinger.

Polisens händer var dock bakbundna. Man kände varken till något brutet hyreskontrakt och kunde inte identifiera något brott från partiets sida.

- De är på plats och det går lugnt till. Eftersom vi inte fått in någon anmälan kommer vi inte att ingripa, säger Annika Lindwall, inre befäl vid Lundpolisen till Sydsvenskan.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ica-chefens avslöjande smygbild: "Händer flera gånger i veckan"

Invånare flyr strider vid gränsstad i Myanmar

Intensiva strider i en stad i östra Myanmar vid gränsen till Thailand har fått omkring 1 300 invånare att fly till grannlandet. Återupptagna eldstrider och flyganfall har brutit ut mellan de rebeller som intagit staden Myawaddy och militärjuntans armé.

Framgång i kampen mot fruktade bakterier

De skördar tusentals liv i Europa varje år. Multiresistenta bakterier är ett ökande hot – men nu har svenska forskare hittat en ny sorts antibiotika som visat sig lovande i djurstudier. Vi tror att det kan bli ett genombrott, säger professor Anders Karlén.

Kopplades till gäng – slutar på Trafikverket

En it-tekniker på Trafikverket i Borlänge avslöjades ha kopplingar till gängkriminalitet och väljer nu att sluta på sitt jobb, rapporterar P4 Dalarna.

Dansk flygplats evakueras – efter bombhot: "Gör allt vi kan"

Billunds flygplats evakueras efter ett bombhot, rapporterar danska Ekstra Bladet.

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på länsväg 363, Hissjö.", skriver polisen på sin hemsida.