Polisen grep mamman och pappan på brottsplatsen.
1 av 3
Polisen grep mamman och pappan på brottsplatsen. - Foto: Mikael Lundgren / SCANPIX
Polisens talesperson Inga-Lena Jonasson berättar efter häktningsförhandlingarna om de detaljer polisen kan släppa. I förmiddags hölls häktningsförhandling om knivmordet på en sjuårig pojke i Umeå i söndags. En 53-årig man som är anhörig till barnet har be
2 av 3
Polisens talesperson Inga-Lena Jonasson berättar efter häktningsförhandlingarna om de detaljer polisen kan släppa. I förmiddags hölls häktningsförhandling om knivmordet på en sjuårig pojke i Umeå i söndags. En 53-årig man som är anhörig till barnet har be - Foto: Rolf Höjer/Scanpix
Dagens häktningsförhandling lockade journalisterna till Umeå tingsrätt.
3 av 3
Dagens häktningsförhandling lockade journalisterna till Umeå tingsrätt. - Foto: Rolf Höjer/Scanpix

Advokaten om knivmordet: "Han skulle inte avlida"

Försvarsadvokat Jonas Wiklund hävdar att den 53-årige pappan var samlad vid dagens häktingsförhandling.


Erkänner vållande till annans död

Polisen kallades till ett bostadsområde i Tomtebo i Umeå efter att en privatperson ringt in och larmat då personen hört rop på hjälp.

På brottsplatsen grep polisen pappan och mamman till den knivskurne pojken. Mamman släpptes på kvällen medan pappan fick sitta kvar i häktet.

Umeåpolisen säger sig ha en klar bild av det som har hänt och nu återstår arbetet med att få klar den tekniska undersökningen av brottsplatsen.

Pappan erkänner vållande till annans död och grov misshandel men nekar till att han gjort sig skyldig till mord.

UMEÅ. Den 53-årige pappan som är misstänkt och anhållen för mordet på sin sjuårige son erkänner vållande till annans död.

Efter häktningsförhandlingen i Umeå tingsrätt fick Nyheter24 tag på försvarsadvokat Jonas Wiklund som kunde berätta att den 53-årige mannen var samlad och tagen vid tisdagens förhandlingar.

– Min klient har på ett värdigt sätt fått redovisa sin inställning till det som har hänt. Han erkänner vållande till annans död och grov misshandel, men han förnekar uppsåtligt dödande. Det har inte varit avsiktligt. Han skulle inte avlida, säger Jonas Wiklund, till Nyheter24.

"En tragedi för alla inblandade"

Åtal ska vara väckt den 12 augusti och fram till dess kommer det inte komma fram mer information om vad som egentligen hände tidigt i söndags. Under tiden kommer den 53-årige pappan att sitta häktad för mordet på sin sjuårige son.

– Det är en tragedi för alla inblandade. Han är tagen, säger Jonas Wiklund, advokat, till Nyheter24.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

Skott mot bostad i Örgryte

2 timmar sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

3 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

3 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

igår 22:30
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

igår 21:32
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.