Tisdag 21 Sep
Stockholm

"Ljusskygga individer som vill tjäna snabba pengar"

På den här svartklubben befann sig en 19-årig kvinnan när en okänd gärningsman tog med henne till okänd ort och utsatte henne för sexuella övergrepp i augusti 2010.
1 av 2
På den här svartklubben befann sig en 19-årig kvinnan när en okänd gärningsman tog med henne till okänd ort och utsatte henne för sexuella övergrepp i augusti 2010. Foto: Malmö kommun
Polisen stänger ner allt fler och fler svartklubbar som drivs av kriminella personer.
2 av 2
Polisen stänger ner allt fler och fler svartklubbar som drivs av kriminella personer. Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX /

Polisen fortsätter att stänga ner svartklubbarna på Norra Grängesbergsgatan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Mordförsök vid entrén

Tidigt i söndags utbröt ett stort bråk vid en klubb på Norra Grängesbergsgatan 19. En man stacks med en kniv efter att sju män nekats vid inträdet till klubben.

Kniven punkterade mannens lunga men på sjukhuset lyckades läkarna rädda hans liv.

Polisen har gripit sex personer misstänkta för mordförsöket men söker nu efter den sjunde mannen.

MALMÖ. Den senaste månaden har polisen fört en intensiv kamp mot svartklubbarnaNorra Grängesbergsgatan. Gatan som ligger mitt i ett industriområde är känt för sina klubbar där ölen kostar 25 kronor i stället för 50 och där festen fortsätter när alla andra "vita" pubar och barer stänger för natten.

– Det är ljusskygga individer som vill tjäna snabba pengar och inte vill betala skatt. De vill åt pengarna och tycker själva att det här är ett bra alternativ, säger Stefan Wredenmark, närpolischef för Citypolisen i Malmö, till Nyheter24.

Det är ingen hemlighet att polisen har hittat kriminella personer kring svartklubbarna i industriområdet. Och när det har varit skottlossning och andra oroligheter på gatan vill ingen ringa polisen. För att bevara säkerheten hyr de in egna "dörrvakter" som också vill tjäna snabba cash.

– De sköter sin egen ordning och rättsskipning. Det är halvgangsters som vill tjäna pengar de med, säger Stefan Wredenmark.

Förra helgen stängde polisen ner ett antal klubbar och enligt närpolischef Wredenmark kommer de att fortsätta att bevaka gatan.

– Det har varit jobbigt att ha öppet och vi kommer fortsätta att göra allt för att göra det svårt för svartklubbarna, säger Stefan Wredenmark till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela