Efter en inventering på Stadium i Karlstad upptäckte butikschefen att det saknade massvis med kalsonger. När man senare påträffade likadana kalsonger i ungefär samma mängd på nätet larmades polisen.
1 av 3
Efter en inventering på Stadium i Karlstad upptäckte butikschefen att det saknade massvis med kalsonger. När man senare påträffade likadana kalsonger i ungefär samma mängd på nätet larmades polisen. - Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX
Totalt återfanns 51 stycken kalsonger av märket Björn Borg i kvinnans lägenhet. Totalt blir det över 15 000 kronor.
2 av 3
Totalt återfanns 51 stycken kalsonger av märket Björn Borg i kvinnans lägenhet. Totalt blir det över 15 000 kronor. - Foto: LEIF R JANSSON / SCANPIX
Märket Björn Borg ägs, förvånadsvis, av det tidigare tennisproffset med samma namn.
3 av 3
Märket Björn Borg ägs, förvånadsvis, av det tidigare tennisproffset med samma namn. - Foto: Owe Sjöblom / SCANPIX SWEDEN

Mamma storsnattade kalsonger - ledde polisen till stöldpalatset

När polisen genomförde en husrannsakan mot den 35-årige mamman påträffades mycket mer än kalsonger.- Vi har nu massvis med stöldgods. Ohövligt mycket stöldgods. Alltifrån kristallkronor till grillar, kläder och plasma TV, säger polisen.


KARLSTAD. När kassan inte matchade försäljningen av Björn Borg-kalsonger på Stadiumbutiken i Karlstad insåg butikschefen att någonting var på tok.

När sedan samma typ av märkeskalsonger återfanns i säljannonser på internet blev saken självklar.

Någon hade utfört en kalsongkupp mot sportbutiken - och många fler hade råkat ut för tjuven.

- Kalsongerna ledde oss till misstankar och nu har vi massvis med stöldgods. Ohövligt mycket stöldgods. Alltifrån kristallkronor tilll grillar, kläder och plasma TV, säger polisinformatör Tommy Lind till Nyheter24.

Greps tack vare Stadiumpersonal

Det visade sig att en 35-årig mamma låg bakom stölderna. Enligt NWT jobbarkvinnan inom vården och tycks inte vara i behov av ytterligare ekonomiska inkomster.

Stöldgodset förvarades i kvinnans trerumslägenhet i Karlstad och skulle förmodligen inte påträffats utan Stadiumpersonalens hjälp.

- Det var i samband med en husrannsakan som gjordes efter att en inventeringen gjorts av butiken som råkat ut för stölderna. Totalt hade det saknats 51 stycken Björn Borg kalsonger, fortsätter Lind.

Förde dagbok över brotten

I väntan på utredning släpptes kvinnan med beslut från Värmlands tingsrätt. Kvinnan är tidigare ostraffad och tros inte ha använt sig av någon medbrottsling när hon snattat.

- Nej vi har inte någon anledning att tro något annat än att hon arbetat ensam på det här.

35-åring ska däremot ha fört en dagbok under hennes brottsbana. Hon ska där ha antecknat sina brott, vilket hon förmodligen ångrar nu.

- Det är ingenting som vi bekräftar, men det har hittats annteckningar som kommer att användas i utredningen, avslutar Tommy Lind för Nyheter24.

De 51 Björn Borg-kalsonger som återfanns i lägenheten uppgår till en summa av 15 000 kronor.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!