Personerna på bilden har inget med artikeln att göra.
1 av 3
Personerna på bilden har inget med artikeln att göra. - Foto: CLAUDIO BRESCIANI / SCANPIX
Den åtalade låtsades vara polis. Polisen på bilden har inget med artikeln att göra.
2 av 3
Den åtalade låtsades vara polis. Polisen på bilden har inget med artikeln att göra. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
Pojken våldtogs i ett skogsparti. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.
3 av 3
Pojken våldtogs i ett skogsparti. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. - Foto: JACK MIKRUT / SCANPIX

"Polis" våldtog 9-årig pojke

54-årig man åtalas nu för grov våldtäkt mot barn i Göteborgs tingsrätt. I maj ska han ha våldtagit pojken i ett skogsparti i Tynnered.


Nekar till allt

Enligt åklagaren Per-Olof Hermansson nekar den åtalade 54-åringen till alla anklagelser och mycket mer har mannen inte sagt under förhör.

54-åringen har dömts två gånger. 1998 dömdes han för sexuellt utnyttjande av minderårig och 2006 för misshandel, olaga hot, ofredande och övergrepp i rättssak.

GÖTEBORG. Det var den 23 maj i år som en 54-årig man gick fram till en 9-årig pojke i stadsdelen Tynnered i Göteborg och sade att han var polis. På så sätt lyckades han få pojken med sig till ett närliggande skogsparti.

Vid skogen ska mannen ha våldtagit pojken - nu åtalas 54-åringen i Göteborgs tingsrätt. Åklagaren Per-Olof Hermansson skriver:

"Med hänsyn till xx val av brottsplats och tillvägagångssätt vid utförande av gärningen och barnets låga ålder bör gärningen rubriceras som grov våldtäkt mot barn".

Åtalet fastställer också att pojkens kläder samt 54-åringens mobiltelefoner och jacka ska vara fortsatt beslagtagna till dess att målet vinner laga kraft.

Bor i Gävle - varför Göteborg?

Något som förvirrar åklagarsidan är varför mannen, som är hemmahörande i Gävle, befann sig i Göteborg. De har ännu inte hittat någon koppling mellan honom och staden.

Som bevisning mot den 54-årige åtalade mannen finns bland annat ett långt videoförhör med pojken samt förhör med hans föräldrar. Även teknisk bevisning ska tas upp i rätten. Rättegången inleds den 21 juli.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!