En polisbil utanför den gripne mannens bostad på Klarvädersgatan i Göteborg.
1 av 6
En polisbil utanför den gripne mannens bostad på Klarvädersgatan i Göteborg. - Foto: Thomas Johansson/Scanpix
Mannen är sedan tidigare känd av polisen.
2 av 6
Mannen är sedan tidigare känd av polisen. - Foto: Thomas Johansson/Scanpix
Polisen genomför en teknisk undersökning av platsen.
3 av 6
Polisen genomför en teknisk undersökning av platsen. - Foto: Thomas Johansson/Scanpix
Polisen är mycket förtegen om mordet på Hisingen.
4 av 6
Polisen är mycket förtegen om mordet på Hisingen. - Foto: Thomas Johansson/Scanpix
Kvinnan är ännu inte identifierad.
5 av 6
Kvinnan är ännu inte identifierad. - Foto: Thomas Johansson/Scanpix
 En man ringde på torsdagseftermiddagen till polisen i Västra Götaland och uppgav att han hade tagit livet av en person. Polisen spärrade av ett skogsområde på Hisingen och sökte efter en kropp.
6 av 6
En man ringde på torsdagseftermiddagen till polisen i Västra Götaland och uppgav att han hade tagit livet av en person. Polisen spärrade av ett skogsområde på Hisingen och sökte efter en kropp. - Foto: Thomas Johansson/Scanpix

33-åringen larmade polisen på Hisingen:"Jag har dödat"

Den misstänkte gärningsmannen visade polisen var den döda kvinnan låg.


Lägenheten

Den aktuella lägenheten bebos av en medelålders kvinna som för en dryg månad sedan var i rätten som brottsoffer. En 33-årig man som till helt nyligen bodde i närområdet stod då åtalad för att ha misshandlat och hotat henne, skriver Göteborgs Posten.

GÖTEBORG. En 33-årig man ringde under torsdagseftermiddagen in till polisen och sa att han hade dödat en kvinna. När polispatrullen mötte upp mannen på Klarvädersgatan på Hisingen uppger han att kvinnan ligger död ute i skogen. Tillsammans med poliserna går de till ett skogsområde där kvinnan låg.

– Han är känd sedan tidigare av polisen men han är inte skriven i området. Han har däremot en viss anknytning, säger Pia Goksöyr, presstalesman, Göteborgspolisen, till Nyheter24.

Polisen har ännu inte lyckats identifiera kvinnan då de väntar på att en rättsmedicinsk undersökning ska genomföras. Sent på torsdagskvällen började polisen med en teknisk undersökning av fyndplatsen. Det är dock oklart om var kvinnan har blivit mördad och om skogsområdet är brottsplatsen.

– Det är inte särskilt vanligt att någon ringer in och säger att de har mördat. Men det händer, säger Pia Goksöyr.

Polisen kan för tillfället inte ge ut någon mer information kring kvinnan och kroppen. De ska dock ha spärrat av en lägenhet i området vid Klarvädersgatan.

– Det är inget jag kan kommentera just nu vilken lägenhet det är. Vi är mitt under en förundersökning. Vi kommer att fortsätta med förhör och den tekniska undersökningen under dagen, säger Pia Goksöyr, till Nyheter24.

Mannen anhölls i går misstänkt för mord alternativt dråp.

/
/
/
/
Senaste nytt

Ikea delar ut bonus på 3,5 miljarder till sina anställda – så fördelas pengarna

Putin håller årlig presskonferens i december

Rysslands president Vladimir Putin håller sin årliga presskonferens den 14 december, meddelar Kremls talesperson Dimitri Peskov.

Rekordvarmt 2023 – och det blir värre

Krossade värmerekord, ökade utsläpp av växthusgaser och minskande isar i Antarktis. Det är kontentan när FN:s meteorologiska organisation WMO släpper en ny rapport lagom till klimatförhandlingarna i Dubai.

Stopp i all tågtrafik mellan Stockholm och Sundsvall

Det är stopp för all tågtrafik söderut från Sundsvall till Stockholm, uppger Trafikverket.

Naloxon-nässprayen som räddar tusentals liv

Efter åratal av diskussioner ska den livräddande naloxonsprejen nu kunna köpas receptfritt på apotek. Förhoppningen är att undvika fler dödsfall bland de som överdoserat opioider. Men vad är naloxon och hur räddar den liv?

Make mördade sin fru i p-hus – döms till livstids fängelse och utvisning

Den 37-årige mannen dömdes i tingsrätten till livstids fängelse för att ha huggit ihjäl sin fru i ett parkeringshus i Malmö i våras. Nu fastställer hovrätten över Skåne och Blekinge domen i sin helhet.