En polisbil utanför den gripne mannens bostad på Klarvädersgatan i Göteborg.
1 av 6
En polisbil utanför den gripne mannens bostad på Klarvädersgatan i Göteborg. - Foto: Thomas Johansson/Scanpix
Mannen är sedan tidigare känd av polisen.
2 av 6
Mannen är sedan tidigare känd av polisen. - Foto: Thomas Johansson/Scanpix
Polisen genomför en teknisk undersökning av platsen.
3 av 6
Polisen genomför en teknisk undersökning av platsen. - Foto: Thomas Johansson/Scanpix
Polisen är mycket förtegen om mordet på Hisingen.
4 av 6
Polisen är mycket förtegen om mordet på Hisingen. - Foto: Thomas Johansson/Scanpix
Kvinnan är ännu inte identifierad.
5 av 6
Kvinnan är ännu inte identifierad. - Foto: Thomas Johansson/Scanpix
 En man ringde på torsdagseftermiddagen till polisen i Västra Götaland och uppgav att han hade tagit livet av en person. Polisen spärrade av ett skogsområde på Hisingen och sökte efter en kropp.
6 av 6
En man ringde på torsdagseftermiddagen till polisen i Västra Götaland och uppgav att han hade tagit livet av en person. Polisen spärrade av ett skogsområde på Hisingen och sökte efter en kropp. - Foto: Thomas Johansson/Scanpix

33-åringen larmade polisen på Hisingen:"Jag har dödat"

Den misstänkte gärningsmannen visade polisen var den döda kvinnan låg.


Lägenheten

Den aktuella lägenheten bebos av en medelålders kvinna som för en dryg månad sedan var i rätten som brottsoffer. En 33-årig man som till helt nyligen bodde i närområdet stod då åtalad för att ha misshandlat och hotat henne, skriver Göteborgs Posten.

GÖTEBORG. En 33-årig man ringde under torsdagseftermiddagen in till polisen och sa att han hade dödat en kvinna. När polispatrullen mötte upp mannen på Klarvädersgatan på Hisingen uppger han att kvinnan ligger död ute i skogen. Tillsammans med poliserna går de till ett skogsområde där kvinnan låg.

– Han är känd sedan tidigare av polisen men han är inte skriven i området. Han har däremot en viss anknytning, säger Pia Goksöyr, presstalesman, Göteborgspolisen, till Nyheter24.

Polisen har ännu inte lyckats identifiera kvinnan då de väntar på att en rättsmedicinsk undersökning ska genomföras. Sent på torsdagskvällen började polisen med en teknisk undersökning av fyndplatsen. Det är dock oklart om var kvinnan har blivit mördad och om skogsområdet är brottsplatsen.

– Det är inte särskilt vanligt att någon ringer in och säger att de har mördat. Men det händer, säger Pia Goksöyr.

Polisen kan för tillfället inte ge ut någon mer information kring kvinnan och kroppen. De ska dock ha spärrat av en lägenhet i området vid Klarvädersgatan.

– Det är inget jag kan kommentera just nu vilken lägenhet det är. Vi är mitt under en förundersökning. Vi kommer att fortsätta med förhör och den tekniska undersökningen under dagen, säger Pia Goksöyr, till Nyheter24.

Mannen anhölls i går misstänkt för mord alternativt dråp.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden tar emot Erdogan i Vita huset i maj

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

1 timme sedan
Israel sätter sig vid förhandlingsbordet igen, då premiärminister Benjamin Netanyahu ger klartecken för fortsatta samtal om vapenvila. Samtalen såg ut att ha lagts på is vid sidan av säkerhetsrådets skarpa krav.

Inflationen i USA på väntad nivå

1 timme sedan
Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

2 timmar sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

2 timmar sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.