Räddningstjänsten kunde konstatera att branden hade startat på flera ställen.
1 av 2
Räddningstjänsten kunde konstatera att branden hade startat på flera ställen. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
Så här såg restaurangen ut innan den eldhärjades.
2 av 2
Så här såg restaurangen ut innan den eldhärjades. - Foto: Faksimil Google maps

Restaurangägaren: "Vi har lagt ner flera miljoner"

–  Vi hade inget öppet hot mot oss. säger Attila Aslan, till Nyheter24.


GÖTEBORG. Vid Järnringen i Partille utsattes Villans Restaurang för andra gången av vad polisen tror kan vara en anlagd brand. Strax efter tolv natten till måndagen kallades polis och räddningstjänst till platsen efter att larm kommit in om att lokalen stod i lågor.

– Jag mår jättedåligt, det här känns inte alls bra, säger Attila Aslan som driver Villans Restaurang, till Nyheter24.

Det här är andra gången som någon utsätter restaurangen för ett attentat. Efter den första branden tog Attila Aslan över från de gamla ägarna och sedan dess har han lagt ner två till tre miljoner kronor på renovering.

– Jag vaknade av att det ringde mitt i natten. Vi åkte ut till restaurangen direkt och då var polisen och räddningstjänsten redan där. Jag åkte hem igen men kunde inte sova, säger Attila Aslan.

Vet du vem som har gjort det här?

– Jag har ingen aning. Vi hade inget öppet hot mot oss. Just nu mår vi inte så bra. Förhoppningsvis kan vi komma igång snart igen, säger han till Nyheter24.

När räddningstjänsten var klar släckningsarbetet kunde de konstatera att det hade börjat brinna på flera ställen. Polisen har därför valt att inleda en förundersökning om mordbrand.

– Vi kommer att fortsätta med den tekniska undersökning under dagen och sedan kommer vi fortsätta med förhör, säger Stefan Gustafsson, presstalesman.

/
Eld
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.