Söndag 1 Aug
Stockholm

Restaurangägaren: "Vi har lagt ner flera miljoner"

Räddningstjänsten kunde konstatera att branden hade startat på flera ställen.
1 av 2
Räddningstjänsten kunde konstatera att branden hade startat på flera ställen. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
Så här såg restaurangen ut innan den eldhärjades.
2 av 2
Så här såg restaurangen ut innan den eldhärjades. Foto: Faksimil Google maps

–  Vi hade inget öppet hot mot oss. säger Attila Aslan, till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

GÖTEBORG. Vid Järnringen i Partille utsattes Villans Restaurang för andra gången av vad polisen tror kan vara en anlagd brand. Strax efter tolv natten till måndagen kallades polis och räddningstjänst till platsen efter att larm kommit in om att lokalen stod i lågor.

– Jag mår jättedåligt, det här känns inte alls bra, säger Attila Aslan som driver Villans Restaurang, till Nyheter24.

Det här är andra gången som någon utsätter restaurangen för ett attentat. Efter den första branden tog Attila Aslan över från de gamla ägarna och sedan dess har han lagt ner två till tre miljoner kronor på renovering.

– Jag vaknade av att det ringde mitt i natten. Vi åkte ut till restaurangen direkt och då var polisen och räddningstjänsten redan där. Jag åkte hem igen men kunde inte sova, säger Attila Aslan.

Vet du vem som har gjort det här?

– Jag har ingen aning. Vi hade inget öppet hot mot oss. Just nu mår vi inte så bra. Förhoppningsvis kan vi komma igång snart igen, säger han till Nyheter24.

När räddningstjänsten var klar släckningsarbetet kunde de konstatera att det hade börjat brinna på flera ställen. Polisen har därför valt att inleda en förundersökning om mordbrand.

– Vi kommer att fortsätta med den tekniska undersökning under dagen och sedan kommer vi fortsätta med förhör, säger Stefan Gustafsson, presstalesman.

Kommentera
Kopiera länk
Dela