Bloggarna om förlovningen

Lyckoönskningarna strömmar in.


Bloggsverige reagerar på uppgifterna om att kronprinsessan Victoria i dag väntas offentligöra sin förlovning med Daniel Westling.

"Mamma Silvia charmade hela svenska folket och var klädd i en elegant, benvit klänning från Dior, ett diadem med kaméer och en brudbukett av vita orkidéer när hon gifte sig i Storkyrkan i Stockholm. Kommer Victoria välja en svensk design eller även hon en internationell haute couture-designer?" Fashionguide.

"Det blir kungabröllop nästa år, och jag ser faktiskt fram emot det. Jag tycker varken bu eller bä om monarkin, men när det vankas kungabröllop blir jag som en liten flicka igen som vill leka prinsessa." Absolut glam.

"I dag förlovar sig Daniel Westling och Kronprinsessan Victoria. Klockan 13.00 sammanträder regeringen och statschefen för ett ett möte som kallas konselj. Jag har fått uppgifter om att Daniel just nu befinner sig på Drottningsholms slott och väntar på att träda fram på slottet senare under eftermiddagen!" Nöjesbloggen - my life as me.

"Förutom glädjen för de inblandade personerna skulle en kunglig förlovning och den pompa och ståt som skulle omge ett påföljande bröllop bli en välbehövlig färgklick i den svenska gråbetongen. Parets långa "förförhållande" är också en god garant för att äktenskapet skulle bli livslångt och den svenska monarkin därmed fortsätta utgöra en välbehövlig fast punkt i tillvaron." Svensk historia.

"Ladies and gentlemen! Dagen är här och jag fick det alldeles nyss bekräftat! Sveriges tronföljare, kronprinsessan Victoria och Daniel Westling ska förlova sig." Jennys kungliga blogg.

"Det är många som har väntat på en förlovning och giftermål, men nu ska Victoria och Daniel ha bestämt sig - och kungaparet ha givit sin välsignelse ...

GRATTIS VIKTORIA SÄGER JAG OCH LYCKA TILL !!" Me & my precious.

"Idag förlovar sig enligt TV4 kronprinsessan Victoria med sin Daniel. Jag blev jätte glad när jag hörde det. Äntligen!!" Mallas blogg.

"Vi kan inte annat än gratulera de båda! Experter verkar eniga om att Daniel kommer att tituleras Prins efter bröllopet!

Ockelbo blir kunglig hovleverantör!" Posh24.

"Det verkar äntligen ha blivit dags för kungens tös att få lov att gifta sig. Victoria har fått pappas godkännande och statsministern var bland de första att informeras om förlovningen." Signerat Kjellberg.

"Jag lyfter på hornen och gratulerar paret. Kul att det händer nåt positivt i kungafamiljen. Annars är det mest snack om kungens imkompetens inom flera områden som brukar diskuteras. Hoppas bara att det inte kommer att klagas och gnällas över den stundande förlovningen också." Älgskog med Helgot.

Sura äpplen

En del bloggare är dock lite barskare i tonen.

"Hur det än är med den saken önskar jag såklart lycka till, även om jag personligen inte bryr mig särskilt mycket mer om just detta blivande brudpar, än låt oss säga, två giraffer som finner varandra på nån avlägsen savann." Witchbitch.

"Joo, att Victoria och Daniel ska förlova sig idag. Och så säger dom i media att vi behöver någonting sånt här i dessa tider. Men ärligt talat, jag skiter faktiskt i om dom ska förlova sig idag." En grinig norrlänning.

"Så får Victoria sin Daniel till slut och den kolorerade veckopressen kan sälja lösnummer på paparazzibilder från skidsemestrarna i inte bara månader och år utan också decennier framåt." Erlanderbrigaderna.

"Åh vad kul det hade varit om det vart någon som vågade ställa sig upp mot kungatraditionen. tänk om Victoria kunde haft en flickvän istället, då hade jag tyckte det var kul med bröllop!" Uppsala by life.

"Men om kronprinsessan Victoria gifter sig med en “vanlig” svensk man förborgerligas monarkin ytterligare. Vi får en ny kunglig familj, familjen Westling. Och förmodligen en ny prins, prins Daniel. Hur detta långsiktigt kommer att uppfattas av svenska folket återstår att se. En allt större grupp har möjlighet att profilera sig (och göra bort sig!) i offentligheten?" Ledarbloggen.

Har du bloggat om förlovningen? skicka in en länk till Nyheter24 .

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.