Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"SD-politiker" förstör för egna partiet

- 19/07/2011, 08:07 -
Läraren Jesper Lind gör allt han kan för att förstöra för sverigedemokraterna.
1 av 2

Läraren Jesper Lind gör allt han kan för att förstöra för sverigedemokraterna.

Fredrik Sandberg/Scanpix

En elev ligger bakom den oväntade utvecklingen i Sandviken efter att han skrev lärarens namn på en valsedel.
2 av 2

En elev ligger bakom den oväntade utvecklingen i Sandviken efter att han skrev lärarens namn på en valsedel.

JESSICA GOW / SCANPIX

Sverigedemokraternas oppositionsråd gillar inte partiet och gör allt för att förstöra för dem.

SANDVIKEN. Med en av 1 342 röster blev han invald och tog plats nummer tre för Sverigedemokraterna i Sandvikens kommun. 35-åriga Jesper Lind arbetade som samhällskunskapslärare och var inte medveten om att en elev skrev hans namn på en icke skyddad sd-valsedel. Eleven visste att hans lärare ogillade sd:s politik och tyckte därför att det var kul att skoja med honom.

Det har nu fått oanade konsekvenser. När oppositionsråd skulle väljas föreslog han sig själv och fick platsen tack vare fyra anonyma röster från andra partier. Detta fick sd:s lokala partiledare Per Kihlgren att se rött och går nu till hårt angrep mot den politiske vilden Jesper Lind.

– Han fick en röst av 1 300 och nu har han tagit vår plats. Han vill bara förstöra för oss och se till att vi inte får någon insyn. Jag får en känsla av att han bara gör det här för pengarna, säger Per Kihlgren till Nyheter24.

Vilka var det som röstade anonymt för Jesper Lind?

– Jag vet inte men det känns som vänstern. Moderaterna och sossarna sa ju att de inte ville lägga sig i och la ned sina röster, säger han till Nyheter24.

Om inte Jesper Lind avsäger sig uppdraget som oppositionsråd kommer han att sitta kvar fram till nästa val. Per Kihlgren är inte särskilt hoppfull om att dödläget som nu har uppstått kommer att ändras.

– Jag vet inte vad han är för typ av människa, säger Per Kihlgren.

Nyheter24 har utan framgång sökt Jesper Lind för en kommentar. I en tidigare intervju med Arbetarbladet ska han dock ha sagt så här om sverigedemokraterna:

– Jag ska göra allt för att stjälpa dem, säger Jesper Lind.