Läraren Jesper Lind gör allt han kan för att förstöra för sverigedemokraterna.
1 av 2
Läraren Jesper Lind gör allt han kan för att förstöra för sverigedemokraterna. - Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix
En elev ligger bakom den oväntade utvecklingen i Sandviken efter att han skrev lärarens namn på en valsedel.
2 av 2
En elev ligger bakom den oväntade utvecklingen i Sandviken efter att han skrev lärarens namn på en valsedel. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

"SD-politiker" förstör för egna partiet

Sverigedemokraternas oppositionsråd gillar inte partiet och gör allt för att förstöra för dem.


Kommentaren

– Jag vet inte vem det var som röstade på Jesper Lind men vi i socialdemokraterna la i alla fall ned våra röster. Det handlar om en sluten omröstning och man kan omöjligt veta vilka det var. Var och en lägger en röst på den man vill och vi lägger oss inte i det, säger socialdemokraten och kommunfullmäktiges ordförande Hans-Olov Frestadius.

SANDVIKEN. Med en av 1 342 röster blev han invald och tog plats nummer tre för Sverigedemokraterna i Sandvikens kommun. 35-åriga Jesper Lind arbetade som samhällskunskapslärare och var inte medveten om att en elev skrev hans namn på en icke skyddad sd-valsedel. Eleven visste att hans lärare ogillade sd:s politik och tyckte därför att det var kul att skoja med honom.

Det har nu fått oanade konsekvenser. När oppositionsråd skulle väljas föreslog han sig själv och fick platsen tack vare fyra anonyma röster från andra partier. Detta fick sd:s lokala partiledare Per Kihlgren att se rött och går nu till hårt angrep mot den politiske vilden Jesper Lind.

– Han fick en röst av 1 300 och nu har han tagit vår plats. Han vill bara förstöra för oss och se till att vi inte får någon insyn. Jag får en känsla av att han bara gör det här för pengarna, säger Per Kihlgren till Nyheter24.

Vilka var det som röstade anonymt för Jesper Lind?

– Jag vet inte men det känns som vänstern. Moderaterna och sossarna sa ju att de inte ville lägga sig i och la ned sina röster, säger han till Nyheter24.

Om inte Jesper Lind avsäger sig uppdraget som oppositionsråd kommer han att sitta kvar fram till nästa val. Per Kihlgren är inte särskilt hoppfull om att dödläget som nu har uppstått kommer att ändras.

– Jag vet inte vad han är för typ av människa, säger Per Kihlgren.

Nyheter24 har utan framgång sökt Jesper Lind för en kommentar. I en tidigare intervju med Arbetarbladet ska han dock ha sagt så här om sverigedemokraterna:

– Jag ska göra allt för att stjälpa dem, säger Jesper Lind.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Klart: Geely har sålt Volvo-aktier

Bättre än väntat från Avanza

Nätbanken Avanza redovisar ett rörelseresultat på 647 miljoner kronor för det första kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 579 miljoner kronor för det första kvartalet 2023. Det var bättre än väntat, enligt analytikernas prognoser.

Polisen i Falkenberg rapporterar om trafikolycka

"På länsväg 153, öster om Ätran, har en trafikolycka inträffat.", skriver polisen på sin hemsida.

Risk för nya ras i danska Børsen

Det finns risk för att fler delar av den brandhärjade historiska byggnaden Børsen i Köpenhamn kollapsar.

Börsen väntas falla efter Israelattack

Det ser ut att bli en minusöppning på Stockholmsbörsen, enligt förhandeln på IG Markets. På flera ledande Europabörser pekar det också mot minussiffror efter uppgifter om att Israel ska ha attackerat mål i Iran.

Morgonens nyheter 19 april

1 timme sedan
Här är morgonens nyheter i korthet.