Läraren Jesper Lind gör allt han kan för att förstöra för sverigedemokraterna.
1 av 2
Läraren Jesper Lind gör allt han kan för att förstöra för sverigedemokraterna. - Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix
En elev ligger bakom den oväntade utvecklingen i Sandviken efter att han skrev lärarens namn på en valsedel.
2 av 2
En elev ligger bakom den oväntade utvecklingen i Sandviken efter att han skrev lärarens namn på en valsedel. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

"SD-politiker" förstör för egna partiet

Sverigedemokraternas oppositionsråd gillar inte partiet och gör allt för att förstöra för dem.


Kommentaren

– Jag vet inte vem det var som röstade på Jesper Lind men vi i socialdemokraterna la i alla fall ned våra röster. Det handlar om en sluten omröstning och man kan omöjligt veta vilka det var. Var och en lägger en röst på den man vill och vi lägger oss inte i det, säger socialdemokraten och kommunfullmäktiges ordförande Hans-Olov Frestadius.

SANDVIKEN. Med en av 1 342 röster blev han invald och tog plats nummer tre för Sverigedemokraterna i Sandvikens kommun. 35-åriga Jesper Lind arbetade som samhällskunskapslärare och var inte medveten om att en elev skrev hans namn på en icke skyddad sd-valsedel. Eleven visste att hans lärare ogillade sd:s politik och tyckte därför att det var kul att skoja med honom.

Det har nu fått oanade konsekvenser. När oppositionsråd skulle väljas föreslog han sig själv och fick platsen tack vare fyra anonyma röster från andra partier. Detta fick sd:s lokala partiledare Per Kihlgren att se rött och går nu till hårt angrep mot den politiske vilden Jesper Lind.

– Han fick en röst av 1 300 och nu har han tagit vår plats. Han vill bara förstöra för oss och se till att vi inte får någon insyn. Jag får en känsla av att han bara gör det här för pengarna, säger Per Kihlgren till Nyheter24.

Vilka var det som röstade anonymt för Jesper Lind?

– Jag vet inte men det känns som vänstern. Moderaterna och sossarna sa ju att de inte ville lägga sig i och la ned sina röster, säger han till Nyheter24.

Om inte Jesper Lind avsäger sig uppdraget som oppositionsråd kommer han att sitta kvar fram till nästa val. Per Kihlgren är inte särskilt hoppfull om att dödläget som nu har uppstått kommer att ändras.

– Jag vet inte vad han är för typ av människa, säger Per Kihlgren.

Nyheter24 har utan framgång sökt Jesper Lind för en kommentar. I en tidigare intervju med Arbetarbladet ska han dock ha sagt så här om sverigedemokraterna:

– Jag ska göra allt för att stjälpa dem, säger Jesper Lind.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

EU inför ytterligare sanktioner mot Hamas

Ica-butik ger bort gratis varor – varje vecka

I ekonomiskt kärva tider har en Ica-butik i Mellansverige valt att belöna sina stammisar. De ger bort en gratis vara varje vecka till en av sina kunder. – De är jätteglada, säger butiksbiträdet Linnéa till Nyheter24.

Stockholm: Polisen rapporterar om knivlagen

1 timme sedan
"Två personer bråkar i en bil.", skriver polisen på sin hemsida.

Förändringen på Leos lekland – så påverkas kunderna

1 timme sedan
Leos Lekland byter design, inredning och hemsida. Nyheter24 har pratat med Gabriel Bergqvist, Marknadschef på Leos Lekland, som berättar hur förändringarna påverkar kunderna.

Handelsbankens uppmaning till kunderna: ”Rädda pengarna”

2 timmar sedan
Efter att flera olika myndigheter och banker varnat för bedrägeriförsök har turen nu hamnat hos Handelsbanken. I ett utskick uppmanar banken sina kunder att ”rädda pengarna”.

Polisen rapporterar om knivlagen, Järfälla

2 timmar sedan
"En man går omkring med en kniv i handen.", skriver polisen på sin hemsida.