Alex Bengtsson är ny bloggare och krönikör på Nyheter24.
1 av 2
Alex Bengtsson är ny bloggare och krönikör på Nyheter24. - Foto: Privat
Anders Behring Breivik, 32, har gripits misstänkt för massmordet på Utøya och bomberna utanför regeringskvarteret i Oslo.
2 av 2
Anders Behring Breivik, 32, har gripits misstänkt för massmordet på Utøya och bomberna utanför regeringskvarteret i Oslo. - Foto: Privat

Anders Breivik var medlem på nazistforumet Nordisk

Nyheter24:s nya bloggare och krönikör Alex Bengtsson bloggar om gärningsmannens hatpropaganda.


Detta har hänt

På fredagseftermiddagen den 22 juli 2011 skakades Norge av ett fasansfullt terrordåd. Först genom en bomb som smällde av i regeringskvarteret där statsminister Jens Stoltenberg har sitt kontor. Timmar senare genom en bestialisk dödsskjutning på Utöya unga socialdemokrater höll sommarläger. 77 människor mördades.

Det är förbannat svårt att sätta ord på vad som hänt. Låt mig istället redovisa fakta:

Expo avslöjar att Anders Breivik som är gripen för massakern på Utöya utanför Oslo är medlem på det svenska nazistforumet Nordisk. På forumet som har över 20 000 registrerade användare förespråkas terrorism. Så här skriver en anonym användare:

”Jag menar givetvis inte enstaka aktioner. Bilar parkerade intill höghus med fertiliseringspulver + diesel ger en fin kraft. Höghus åker ned likt World Trade Center-tornen. Glöm nu inte att jag har sagt något om att ta människoliv. När aktionerna sätts i gång så får man hoppas att det inte finns folk i husen. Om så vore fallet, to bad…

Läs vidare på Alex Bengtssons blogg här.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova ekobrott

Attack mot militärbas i Irak

En person dödades och flera skadades i en attack från luften mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt källor i det irakiska inrikesministeriet och militären.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

3 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

3 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

3 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.