Fredag 24 Sep
Stockholm

Anders Breivik var medlem på nazistforumet Nordisk

Alex Bengtsson är ny bloggare och krönikör på Nyheter24.
1 av 2
Alex Bengtsson är ny bloggare och krönikör på Nyheter24. Foto: Privat
Anders Behring Breivik, 32, har gripits misstänkt för massmordet på Utøya och bomberna utanför regeringskvarteret i Oslo.
2 av 2
Anders Behring Breivik, 32, har gripits misstänkt för massmordet på Utøya och bomberna utanför regeringskvarteret i Oslo. Foto: Privat

Nyheter24:s nya bloggare och krönikör Alex Bengtsson bloggar om gärningsmannens hatpropaganda.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Detta har hänt

På fredagseftermiddagen den 22 juli 2011 skakades Norge av ett fasansfullt terrordåd. Först genom en bomb som smällde av i regeringskvarteret där statsminister Jens Stoltenberg har sitt kontor. Timmar senare genom en bestialisk dödsskjutning på Utöya unga socialdemokrater höll sommarläger. 77 människor mördades.

Det är förbannat svårt att sätta ord på vad som hänt. Låt mig istället redovisa fakta:

Expo avslöjar att Anders Breivik som är gripen för massakern på Utöya utanför Oslo är medlem på det svenska nazistforumet Nordisk. På forumet som har över 20 000 registrerade användare förespråkas terrorism. Så här skriver en anonym användare:

”Jag menar givetvis inte enstaka aktioner. Bilar parkerade intill höghus med fertiliseringspulver + diesel ger en fin kraft. Höghus åker ned likt World Trade Center-tornen. Glöm nu inte att jag har sagt något om att ta människoliv. När aktionerna sätts i gång så får man hoppas att det inte finns folk i husen. Om så vore fallet, to bad…

Läs vidare på Alex Bengtssons blogg här.

Kommentera
Kopiera länk
Dela