Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"SD-politikern" sporras av partiets påhopp

- 26/07/2011, 09:19 -
Jesper Lind röstades in med en röst från en elev som ville skämta med honom.
1 av 2

Jesper Lind röstades in med en röst från en elev som ville skämta med honom.

Fredrik Sandberg / SCANPIX

Sverigedemokraterna i Sandviken anklagade läraren Jesper Lind för att han gör allt för att förstöra för partiet medan han själv säger att han knappt vet vad de står för lokalt.
2 av 2

Sverigedemokraterna i Sandviken anklagade läraren Jesper Lind för att han gör allt för att förstöra för partiet medan han själv säger att han knappt vet vad de står för lokalt.

Fredrik Sandberg/Scanpix

Läraren och "SD-politikern" Jesper Lind slår tillbaka efter att SD:s starke man anklagat honom för att vara girig.

SANDVIKEN. Samhällskunskapsläraren Jesper Lind håller inte med Sverigedemokraterna i en enda fråga. Trots det tog han SD:s tredje stol i Sandvikens kommun - framröstade av en elev som ville skämta med honom.

Med en av 1 300 röster valde han ändå att gå in i politiken och har lyckats att roffa åt sig platsen som oppositionsråd mitt framför näsan på arga sverigedemokrater. Hårdaste kritiken kom från SD:s starke man - Per Khilgren - som anklagade honom för att han gjorde det här för pengarnas skull.

– Jag vet att Per Kihlgren mer eller mindre hade räknat med arvodet som man får som oppositionsråd och det är väl därför han är arg, säger Jesper Lind, till Nyheter24.

För en vecka sedan skrev Nyheter24 om Per Kihlgrens ilska över att Jesper Lind tog hans plats som oppositionsråd på ett odemokratiskt vis. I en sluten omröstning om platsen vann Jesper Lind med fyra röster och fly förbannad anklagade Per Kihlgren Vänsterpartiet för att ha röstat på Jesper Lind.

– Jag tror att i längden om man håller på med den sortens personliga påhopp har man nått en nivå där det sporrar en ännu mer att man ska fortsätta, säger Jesper Lind.

På Sverigedemokraternas två andra mandat sitter Per Kihlgren tillsammans med sin sambo Ing-Britt Olsson. Och de är de två som har anklagat läraren för att gör allt för att förstöra för sd. Något som Jesper Lind inte riktigt håller med om.

– Det har varit ganska tyst från Sverigedemokraterna. De har inte varit uppe i talarstolen och de har inte skrivit några motioner. Jag ifrågasätter hur intresserade de är egentligen. Hans sambo har inte ens varit på mötena, säger Jesper Lind.

Och eftersom han inte vet vad Sverigedemokraterna står för i hans egen kommun menar han att det blir svårt att förstöra för dem. I stället siktar han in sig på partiets åsikter på riksnivå.

– De ställer grupper mot grupper presenterar snabba lösningar på komplexa problem. De pekar ut gruppen och den retoriken känner vi igen från förra seklet. Det farliga är att det är samma människor i partiet som fanns på 90-talet också, säger Jesper Lind till Nyheter24.