Motivet okänt till knivdådet i Hässelby

- 29/07/2011, 09:16 -
1 av 2

CHRISTINE OLSSON / SCANPIX

2 av 2

CHRISTINE OLSSON / SCANPIX

Andra vansinnesdådet på kort tid i Hässelby.

Två kvinnor attackerades på torsdagen med kniv på ett torg i Hässelby i Stockholm. Kvinnorna, båda 20 år gamla skadades, varav den ena allvarligt. En 28-årig man har gripits misstänkt för attacken. Björn Knutsson, stationsbefäl på Västerortspolisen, säger till Nyheter24 att den kvinna som skadades allvarligast har opererats under natten till fredagen. Enligt de första beskeden har det gått bra och ser positivt ut för den knivhuggna kvinnan.

Gripandet av den 28-årige mannen var i princip helt odramatiskt.

- Ja, han stack ner kvinnorna och sen satte han sig på bara där på huk och väntade, säger Björn Knutsson till Nyheter24.

Ville han bli gripen?

- Jag vet inte vad som rör sig i den mannens huvud. Det han gör är fullständigt ologiskt och vi vet inte hur han tänker.

Enligt polisen finns det ingen känd koppling mellan offren och den misstänkte. 28-åringen har förhörts men utan att något kommit fram.

- Vi måste höra honom igen, han vill ha sin advokat närvarande, säger Björn Knutsson.

Den misstänkte gärningsmannen är anhållen misstänkt för mordförsök och åklagaren har nu tre dygn på sig att begära honom häktad.

Hur upplever ni en sån här händelse när det sker så tätt inpå det tidigare vansinnesdådet där en man höggs ihjäl på en fotbollsplan?

- Ja, vad kan man säga? De verkar inte ha något som helst samband, men det är för jävligt såklart. Vad ska man säga? säger Björn Knutsson och fortsätter:

- Det här är ovanligt. Vi är ett stort distrikt där det händer väldigt mycket men det här är anmärkningsvärt.