Fredag 28 Jan
Stockholm

"Sköt med automatvapen mot två lägenheter"

Bilden är tagen på Hisings-Backa men vid en tidigare skottlossning.
Bilden är tagen på Hisings-Backa men vid en tidigare skottlossning. Foto: ADAM IHSE / EXPONERA / SCANPIX

Lägenheter besköts med automatvapen i en av tre skottlossningar på Hisingen natten till tisdag.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

GÖTEBORG. Polisen vill varken bekräfta eller dementera om de tre skottlossningarna har något samband med varandra.

De vill heller inte spekulera i om det är på väg att blossa upp ett nytt gängkrig i Göteborg.

De kan däremot bekräfta att våldet har blivit mer brutalt och att riskerna för att allmänheten ska skadas är större.

– Det jag menar med att det är mer brutalt är att tredje man blir inblandad. Det är två lägenheter som har träffats men ingen har skadats. Det kan handla om någon som är helt oskyldig, säger Björ Blixter, presstalesman, till Nyheter24.

Polisen är mycket förtegen om de tre separata skottlossningarna under tisdagskvällen och natten till onsdagen. I den första skottlossningen sköts en man i benet och efteråt ska gärningsmannen försvunnit från platsen på moped. I samband med skjutningen ska även en personbil ha lämnat platsen. Det är dock oklart om det har något samband med skottlossningen.

– Vi har ingen misstänkt eller gripen för brotten ännu men vi jobbar hårt med det vanliga polisarbetet, säger Björ Blixter.

Strax efter klockan två natten till onsdagen inträffar den andra skottlossningen. Två personer uppger att de har blivit skjutna i händerna när de satt i en bil på Hisingen. Personerna har själva uppsökt akuten på Östra sjukhuset och sagt att händelsen inträffade vid midnatt.

– Vi tappar tempo när de inte anmäler det till polisen direkt och när de kanske inte är så samarbetsvilliga, säger Björ Blixter, till Nyheter24.

Den tredje och nattens sista skottlossning inträffar 03:01 när polisen får flera samtal om att det är någon som skjuter med ett automatvapen. Skotten ska ha gått in i två lägenheter på Kåserigatan genom fönster och innervägg. Anmälarna uppger att de har hört 5-10 skott avlossas och att två killar på en orange moped svartklädda med rånarluvor iakttagits vid platsen.

– Två lägenheter har träffats av skotten. Ingen person har kommit till fysisk skada men personer inne i lägenheten är chockade.

Kommentera
Kopiera länk
Dela