Om åklagaren får bestämma ska den 47-årige sextorpsmannen spendera minst sex år bakom galler. Sex år är maxstraffet för dömda våldtäktsmän.
1 av 2
Om åklagaren får bestämma ska den 47-årige sextorpsmannen spendera minst sex år bakom galler. Sex år är maxstraffet för dömda våldtäktsmän. - Foto: Privat
Leif Silbersky, 47-åringens advokat, hävdar däremot att hans klient lidit av en mildare psykisk störning - vilket, enligt honom, borde räknas in i domen.
2 av 2
Leif Silbersky, 47-åringens advokat, hävdar däremot att hans klient lidit av en mildare psykisk störning - vilket, enligt honom, borde räknas in i domen. - Foto: CHRISTEL LIND / SCANPIX

Åklagaren kräver maxstraff för sextorpsmannen

"Inga förmildrande omständigheter", menar åklagaren.


Utdrag ur brottsbalk (1962:700) 6 kap.

Om sexualbrott

"1 § Den som genom misshandel eller annars med våld eller genom hot om brottslig gärning tvingar en person till samlag eller till att företa eller tåla en annan sexuell handling som med hänsyn till kränkningens art och omständigheterna i övrigt är jämförlig med samlag, döms för våldtäkt till fängelse i lägst två och högst sex år."

HALMSTAD. I juli tidigare i år kom den rättpsykiatriska utvärderingen av den så kallade sextorpsmannen som visade att den åtalade var tillräckligt frisk för att dömas till fängelsestraff.

Förhandlingarna avslutades i Halmstads tingsrätt under måndagen. Åklagaren, Lena Lithner, nöjer sig inte med mindre än ett straff på sex år - vilket är maxstraffet för dömda våldtäktsmän.

- Åklagaren anser inte att det finns några förmildrande omständigheter.

Mannens advokat, Leif Silbersky, tycker dock att hans sjukdom och att det gått lång tid från att brottet begicks ska vara förmildrande, säger reportern Per Lindelöw, enligt Kvällsposten.

Den åtalade är 47 år gammal och anklagas för grov våldtäkt samt människorov efter att han hållit sina offer inlåsta i källaren.

Sextorpet upptäcktes av en slump i februari tidigare i år och det är inte förrän nu som rättegången lider mot sitt slut.

Domen väntas komma om en vecka på måndagen den 15 augusti, rapporterar Kvällsposten.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

Huawei får ta del av hemlig information

Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

1 timme sedan
En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Polisen i Östersund rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"E14, Lockne. En bil har kört av vägen och hamnat på ett tågspår.", skriver polisen på sin hemsida.