Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Efter semestern - Den tunga måndagen

- 15/08/2011, 13:39 -
Snart dags för "Byggarlunch"
1 av 3

Snart dags för "Byggarlunch"

Seth Perlman/AP/Scanpix

Lärarna har också haft sommarlov.
2 av 3

Lärarna har också haft sommarlov.

Jan-Erik Henriksson/Scanpix

"Fika om fem minuter"
3 av 3

"Fika om fem minuter"

MALIN RUDBLOM/SCANPIX

Nu kan du äntligen få betalt för att vara inne på Facebook.

Kom igen. Du har troligtvis haft en månads betald semester och du har mage att klaga på att du är tillbaka på jobbet.

Måndagen den 15 augusti är dagen som de flesta har slut på semester och det är dags att gå tillbaka till vardagen. Rutiner, kollegor, matlåda och ingen mer sovmorgon. Det är nu du måste inse att du är lyckligt lottad och har ett jobb att komma tillbaka till.

Om du ändå har "jobbångest" och behöver något att motivera dig med så kan du vara lugn. Här är fem saker som du troligtvis har saknat.

1. Kollegorna: Du har saknat dem. Så är det. Kanske inte alla men det ska ändå bli kul att få träffa hon du alltid lunchar och skvallrar med. Du längtar efter den senaste filmen på youtube som alla andra snackar och som du vet att "Anders" alltid länkar till i nåt mejl.

2. Rutiner: Du vaknar. Klockan är strax efter sju och du konstaterar att du inte längre kan sova ut. Du är tillbaka i vardagen och till dina vanliga rutiner - sova - äta - jobba - träna - äta - sova - igen. Men visst är det ändå härligt. Vi älskar våra rutiner och även om de inte riktigt ser likadana ut så vet vi att du har dem.

3. Fikarasten: Klockan är 10:15 och alla reser sig. Kaffet är nybryggt och det är dags för att ta den välförtjänta pausen. Du och din röksugne kollega har suttit och internchattat hela morgonen framför datorn men nu är det äntligen dags för morgonens första cigg med den vanliga frågan: "Hur var det i helgen då?" eller "Vad gjorde du på semestern?". Du får äntligen chans att berätta för någon som verkligen bryr sig om din charterresa.

4. Matlådan: Okej. Tanken på att ställa sig och laga storkok på söndagen kanske inte lockar men tänk på hur glad du blir när du märker att du har sparat 1 000 kronor som du kan lägga på annat.

5. Slösurfandet: Ja, både du och din chef vet att du är inne på Facebook när du egentligen borde jobba.