Bandidos och Black Cobra i skottdrama i natt

- 20/08/2011, 14:54 -
1 av 2

Frank Augstein/AP/Scanpix

2 av 2

Fredrik Sandberg / SCANPIX

En person uppges ha blivit skjuten under fredagsnatten när MC-gänget Bandidos hamnade i bråk med Black Cobra på Möllevångstorget i Malmö.

Det var vid 23.30-tiden på fredagskvällen som en man ska ha blivit skjuten utanför restaurang Mascot i Malmö. Skottlossningen utbröt efter ett stort bråk mellan de kriminella gängen Black Cobra och Bandidos. Men när polisen kom till platsen fanns inte den skjutne mannen kvar.

– En okänd gärningsman har avlossat ett antal skott mot en okänd man. Man har försökt ta livet av mannen och vi rubricerar händelsen som mordförsök, säger Magnus Svensson, inre befäl på Malmöpolisen till Nyheter24.

Både gärningsmannen och den skottskadade mannen flydde från platsen efter mordförsöket

– Vittnen ska ha sett den skadade mannen få hjälp in i en bil och han ska ha haft skottsäker väst på sig, säger Marie Persson på polisens ledningscentral i Skåne till Nyheter24.

Polisen har säkrat vissa spår på brottsplatsen som enligt uppgifter ska vara flera tomhylsor. De gängmedlemmar som stannade kvar på platsen blev uppställda mot en väg, identifierades och förhördes kort av polisen.

- Vi kontrollerade ett flertal personer som kan relateras till minst två gäng, säger Marie Persson till Nyheter24.

Möllevången är en stadsdel i Malmö som är känd för att ha ett rikt och välbesökt krogliv.