Bandidos startade gängkrig när mc-väst stals

Nya uppgifter avslöjar att sommarens drabbningar i Backa-området i Göteborg kan ha berott på en väststöld.


Kriminella gäng i Sverige

Bandidos: I Sverige etablerades Bandidos när Helsingborgsklubben Morbids MC 1994 utsågs till så kallat hangaround chapter till Bandidos-

Hells Angels: Etablerades i Sverige när den före detta mc-klubben Dirty Dräggels i Djurslöv i Staffanstorps kommun utanför Malmö utsågs till officiellt Hells Angels-kapitel den 27 februari 1993.

Brödraskapet Wolfpack: Brödraskapet är en organisation som bildades den 27 maj 1995 av intagna på kriminalvårdsanstalten Kumla.

Original Gangsters: Förkortat OG är ett assyriskt kriminellt gäng med bas i Göteborg. Ledare och grundare är Denho Acar som tituleras "Europa-president".

GÖTEBORG. Det var i våras som Bandidos vicepresident i Göteborg, 33-årige Riad Bouhlal, råkade ut för ett inbrott där bland annat hans älskade mc-väst stals.

Ett mycket allvarligt brott i kriminella motorcykel-gäng.

I torsdags hittades västen hos en medlem i det rivaliserande ”Backagänget” och detta ska ha varit upprinnelsen till de uppgörelser som utspelat sig i området under sommaren, avslöjar GT.

Efter att nyheten om den bestulna västen nått Bandidos Europaledning har västens ägare, som tidigare dömts för en rad brott, tvingats avsäga sig vicepresidentskapet.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!