Även kollegan Adam Marttinen utsattes för skadegörelse.
1 av 3
Även kollegan Adam Marttinen utsattes för skadegörelse. - Foto: Therese Borg
Denna lapp låg utanför Borgs ytterdörr. Enligt den är vänsterextrema organisationen AFA avsändare även denna gång.
2 av 3
Denna lapp låg utanför Borgs ytterdörr. Enligt den är vänsterextrema organisationen AFA avsändare även denna gång. - Foto: Therese Borg
När Therese Borg gick ut genom dörren och tittade runt möttes hon av följande budskap.
3 av 3
När Therese Borg gick ut genom dörren och tittade runt möttes hon av följande budskap. - Foto: Therese Borg

Ny attack mot SD i Eskilstuna - "beredd på att det skulle hända"

Natten till torsdag attackerades sverigedemokrater igen. Therese Borg menar att det var väntat.


Åkesson har inte uttalat sig

Trots flera attacker mot SD-politiker den senaste tiden har partiledaren Jimmie Åkesson ännu inte uttalat sig i ärendet.

Efter ett misstänkt försök till mordbrand mot en sverigedemokrat i Gnesta skickade dock partiet ut ett pressmeddelande där partisekreteraren Björn Söder talade om en "oroande utveckling".

ESKILSTUNA. Efter att Sverigedemokraterna i Eskilstuna delat ut flygblad på onsdagen attackerades två av partiets representanter genom skadegörelse natten till torsdag.

– Jag var beredd på att det skulle kunna hända igen eftersom det hände förra gången efter att vi delat ut flygblad, säger Therese Borg, politisk sekreterare för SD i Eskilstuna, till Nyheter24.

Hon var en av två som utsattes för klotter på sin bostad under natten till torsdagen. För Borg är det andra gången på kort tid då hon fick fönsterrutor krossade den 20:e augusti. Den andra drabbade är partikamraten Adam Marttinen.

Vill inte göra som partikamrater och kritisera polisen

Tidigare har SD-representanter kritiserat polisen för att vara en politisk myndighet utan vilja att stoppa vänsterextrema (meddelanden från AFA finns även denna gång). Therese Borg är dock inte lika kritisk.

– Vad jag vet jobbar de på med det tidigare fallet. Jag tror de gör så gott de kan men det är svårt att komma någonstans när det inte finns några vittnen, säger den politiske sekreteraren, som också polisanmält nattens händelser.

Enligt Borg är det nu aktuellt med utökad hjälp från polisen och kommunen. Partiet däremot menar hon har gjort allt vad de kan och gett henne ett stort stöd.

– Man kan inte ta lagen i egna händer, säger hon.

Inga svar eller uttalanden från partitoppen

Nyheter24 har varit i kontakt med polisens pressansvarige i Södermanlands län som hört talas om nattens händelser men ännu inte fått mer information om dem.

Vi har även sökt Sverigedemokraternas presschef Martin Kinnunen och Jimmie Åkessons pressekreterare Linus Bylund utan framgång.

AFA
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Får bygga för att fånga in koldioxid

Kvinna frias från krigsbrott i Syrien

Hovrätten friar en 35-årig kvinna från anklagelser om krigsförbrytelser i Syrien 2014, skriver flera medier. Kvinnan har tidigare dömts till tre månaders fängelse.

Här är påskens olycksvägar

Påsken är en av de mest trafikintensiva helgerna på året. Hundratusentals bilar är ute på vägarna. Här är Sveriges 30 mest olycksdrabbade vägar under påskhelgen de senaste fem åren:

Se upp i påsktrafiken - välj stora vägar

Påsktrafiken kan bli intensiv när många i dag ger sig iväg för helgfirande - särskilt till fjällen. Man kanske behöver lite extra tid så se till att ta höjd för det, säger Felicia Danielsson, kommunikatör på Trafikverket.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

"Larm om trafikolycka, Hököpinge", skriver polisen på sin hemsida.

Man mördade bekant med sparkar och slag

En 42-årig man döms till 16 års fängelse för att ha mördat en man i 65-årsåldern i Mölndals kommun, skriver GP.