Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Linus Bylund: "Attackerna mot oss är medias fel"

- 02/09/2011, 08:09 -
Linus Bylund menar att det är medias fel.
1 av 2

Linus Bylund menar att det är medias fel.

FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

När Therese Borg gick ut genom dörren och tittade runt möttes hon av följande budskap.
2 av 2

När Therese Borg gick ut genom dörren och tittade runt möttes hon av följande budskap.

Therese Borg

Sverigedemokraternas Linus Bylund menar att media och statsministern har ett stort ansvar.

Flera gånger den senaste tiden har sverigedemokrater på olika sätt utsatts för våld, attacker, hot och liknande händelser. Något som fick bland annat Nyheter24:s krönikör Alex Bengtsson att i en krönika rasa mot de odemokratiska krafter som "inte accepterar demokratins spelregler" och går till attack mot sverigedemokrater.

Natten till torsdagen utsattes SD-representanter i Eskilstuna dessutom för skadegörelse i sina hem.

När Nyheter24 försöker nå Jimmie Åkesson för en kommentar om attackerna får vi veta att han inte vill svara oss men att han kommenterar händelsen i TV4.

Sedan konstaterar Jimmie Åkessons pressekreterare Linus Bylund att den som bär ansvaret för attackerna mot sverigedemokrater är "media".

- Det är inget nytt att sverigedemokrater blir attackerade, slagna med glasflaskor, får krossade fönster eller liknande. Men nu väljer ni att prata om det. Och det är ert fel att det fått gå så långt, kanske inte ditt personligen, men det är medias fel, säger Bylund och fortsätter:

- När Federley blev misshandlad så skrevs det om det i typ en vecka.

Dessutom menar Linus Bylund att ett tungt ansvar vilar på statsminister Fredrik Reinfeldt som inte gjort mer för att stoppa detta under sina år vid makten.

- Jag tycker ni ska ringa upp Reinfeldt och fråga hur det kan ha fått pågå de fem åren han har suttit på sin post.