Måndag 27 Sep
Stockholm

Veckans inne- och utelista

Regina Lund.
1 av 4
Regina Lund. Foto: Bingo Rimér
Centerns nästa partiledare Annie Lööf.
2 av 4
Centerns nästa partiledare Annie Lööf. Foto: Fredrik Persson / SCANPIX
Spotify med grundaren Martin Ek väntas för första gången kunna redovisa vinst.
3 av 4
Spotify med grundaren Martin Ek väntas för första gången kunna redovisa vinst. Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX
Beyoncé skapade en twitterstorm när hon avslöjade sin hemlighet på ett lite annorlunda sätt.
4 av 4
Beyoncé skapade en twitterstorm när hon avslöjade sin hemlighet på ett lite annorlunda sätt. Foto: All over press

VECKA 35: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Inne och ute enligt Nyheter24

Vad har vi pratat om i veckan? Vilka har stuckit ut? Vem har gjort bort sig? Vad var det egentligen som hände?

Varje vecka sammanfattar vi dagarna som passerat i nyhetsvärlden genom att lista fem personer eller företeelser som är inne och två som är hopplöst ute.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 35:

INNE

1. Regina Lund

Man läser den här debattartikeln. Och så läser man den igen. Och sen igen. Sen skickar man den till någon annan eller twittrar om den. Sen läser man den igen. Sen igen. Det är det roligaste som skrivits och det är svårt att tro att det någonsin ska gå att skämta igen. Det här är så vansinnigt galet och spårat att det faktiskt blir stor poesi. På sitt sätt.

2.  Yohan Blake

Som manlig 100-meterslöpare har man alltid rollen av statist eller idrottare i skuggan av den bäste nuförtiden. Men när Usain Bolt tjuvstartade ut sig fick Yohan Blake, träningskompis till Bolt, åtminstone vara inne i strålkastarljuset en liten stund.

3. Annie Lööf

Jodå, nu är det hon och bara hon som blir centerpartiets partiledare. Precis som vi förutspådde från början. Hon såg dessutom till att i veckan tvåla till Aftonbladets scoopförsök med ett blogginlägg som tar udden av allt de skrev. Sånt är snyggt och visar på skillnaden mellan de äldre och de yngre partiledarna. Nu är hon inne.

4. Det ofödda superbarnet

Beyoncé och Jay-Z:s ofödda barn och hysterin kring att de väntar ett är på en nivå som får uppmärksamhetet kring kronprinsessan Victorias graviditet att kännas i det närmaste bagatellartad. Herregud. Vi kan väl också vara bombsäkra på att det kommer komma låtar om barnet från både B och SC och vi kan vara säkra på att det kommer att sälja som smör. Happy pregnancy. 

5. Spotify

För första gången går musikströmningstjänsten som förändrat allt som har med musiklyssnande att göra för de flesta av oss med vinst. Dessutom är de på väg att i oktober integreras i facebook på ett sånt sätt att du kan trycka på play direkt i feeden. Bra grejer.

UTE

1. Fildelningsåtalet

När en rektor anmäler sin egen 15-årige elev för att han har laddat ner filmer, precis som alla andra 15-åringar gör, och det går hela vägen till åtal. Då tror man att det är illa nog men att det ska vara över i och med den friande domen. Men nej, sen bestämmer sig kammaråklagare Fredrik Ingblad för att överklaga. Oerhört ute.

2. Tommy Waidelich

En politisk strategi du bör undvika när någon frågar dig som Sveriges största partis finansministerkandidat är att svara "jag vet inte, jag är ingen expert" på frågor som rör ekonomi, euro och svensk finanspolitik. Det märkliga är att vi nu tvingas konstatera att Tommy Waidelich inte kände till detta i förväg.

Kommentera
Kopiera länk
Dela