Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Spädbarnet begravdes utanför kyrkogården

- 14/09/2011, 13:19 -
Så här ser platsen ut i dag. Sex år senare.
1 av 2

Så här ser platsen ut i dag. Sex år senare.

TV3/Efterlyst

Här är graven där spädbarnet hittades.
2 av 2

Här är graven där spädbarnet hittades.

TV3/Efterlyst

Polisen söker nu efter mamman till den lille pojke som hittats nedgrävd, svept i tyg och med huvudet vänt mot Mecka på Tyresö. Fallet tas upp i Efterlyst i kväll 21.00 i TV3.

STOCKHOLM. Cold Case-satsningen fortsätter. I kvällens program av Efterlyst söker polisen ny information om ett spädbarn som hittades dolt i en grav utanför StrandkyrkogårdenTyresö i Stockholm för mer än sex år sedan.

Det mystiska fallet började en julikväll 2005 i samband med att kyrkogårdsförvaltningen misstänkte att någon upprättat en grav i skogen. Polisen kallades till platsen och man reagerade direkt på några pinnar som utmärkte sig extra mycket.

Med hjälp av några skyfflar börjar de gräva i marken och precis innan de är på väg att ge upp slår spaden emot något hårt.

En meter ner i marken hittas ett barnlik, en liten pojke, svept i tyg och med huvudet vänt mot Mecka.

Platsen där barnet hittas ligger cirka fem meter utanför den officiella kyrkogårdsgränsen och tillhör den muslimska delen av kyrkogården.

– Man vill ändå liksom hedra det här barnet genom att begrava det på den här platsen. Och utifrån det får man väl ändå säga att vad vi åtminstone kan tro med tanke på var det ligger så har vi en muslimsk bakgrund, säger Sven-Olof Karlsson, Söderortspolisen i kvällens Efterlyst.

I efterhand kunde rättsläkare konstatera att det handlade om en 24-28 veckor gammal pojke. Men någon dödsorsak kunde man aldrig fastställa.

Så mycket längre kom inte polisen och utredningen stannade av. Barnet fick en riktig gravplats inom det muslimska kvarteret på kyrkogården för att ge en signal om att de anhöriga har en plats dit de kan gå.

I och med att Efterlyst nu uppmärksammar fallet hoppas polisen att de ska få in nya tips de kan gå vidare med. Och med hjälp av barnets DNA hoppas utredarna att de ska kunna knyta barnet till modern.

Efterlyst sänds på onsdagskvällen klockan 21:00 i TV3.