Måndag 27 Sep
Stockholm

Äntligen, Systemet - nu fattas bara de här hemleveranserna

En kopp nybryggt kaffe vore inte fel att få hemlevererad dagen efter att man fått hem alkoholen från systemet.
1 av 4
En kopp nybryggt kaffe vore inte fel att få hemlevererad dagen efter att man fått hem alkoholen från systemet. Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
Ett dagen-efter-p-piller kan vara bra för att vara på den säkra sidan. Dessutom slipper man bli stämplad som lättfotad i kön på apoteket.
2 av 4
Ett dagen-efter-p-piller kan vara bra för att vara på den säkra sidan. Dessutom slipper man bli stämplad som lättfotad i kön på apoteket. Foto: CHRISTINE OLSSON / SCANPIX
Om du inte vågar gå på fotbollsderbyt kan fotbollsderbyt komma till dig.
3 av 4
Om du inte vågar gå på fotbollsderbyt kan fotbollsderbyt komma till dig. Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Hoffmaestro ställer självklart upp när det är festival, även om den arrangeras i ditt vardagsrum.
4 av 4
Hoffmaestro ställer självklart upp när det är festival, även om den arrangeras i ditt vardagsrum. Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX

Nyheter24 listar andra saker än alkohol som man vill ha levererade till sitt hem.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Nu ska spriten beställas hem

Systembolaget öppnar på måndagen för första gången för hemleverans. Enligt vd:n Magdalena Gerger kan det vara i gång nästa år. Hon menar att styrelsen i bolaget är enig i frågan.

Anledningen till beslutet är bland annat att det nu finns 66 privata aktörer som redan erbjuder hemleverans sedan det blev tillåtet 2007.

Ett stort frågetecken är ålderskontrollen (eller den eventuella bristen på den). Systembolaget ska låta de ombud som kör ut alkoholen kontrollera beställarens ålder och göra egna stickprovskontroller.

En låda vin kommer att kosta ungefär en hundralapp i fraktkostnad när man beställer hem. Redan i höst kan man dock förbeställa ur hela sortimentet för avhämtning i närmaste butik.

STOCKHOLM. Systembolaget öppnar nu för hemleveranser av alkohol nästa år. Men det är inte bara öl, vin och sprit som vi vill ha kört direkt hem till dörren. Här är tre andra saker vi vill slippa lämna soffan för att få tag på.

Dagen efter-paketet

Om man dagen innan fått en hemleverans alkohol borde man kunna förboka detta paket. Det innehåller två rör Resorb för att återställa vätskebalansen, dagen efter-p-piller för att undvika konsekvenser av de eventuella misstag som begåtts under natten och nybryggt kaffe för att man ska bli i det närmaste normal igen.

Självklart borde paketet också kunna kombineras med en Calzone från valfri pizzaleverantör.

Fotbollsderby

Eftersom fler och fler sägs vara rädda för att gå på fotboll (enligt vissa) är det hög tid att börja leverera Fotbollsderbyn till människors trygga hemmiljö. Du får hem två rivaliserande supportrar som kan stå och sjunga hatramsor mot varandra, folköl utblandad med ljummet vatten i spruckna plastglas och en bengal.

Det sistnämnda används dock på egen risk då Hyresgästföreningens disciplinnämnd kan tilldöma dig påslag på hyran eller till och med avbryta ditt digitalteveabonnemang och starta om det vid ett senare tillfälle.

Musikfestival

När du ändå beställt hem tre plattor öl från Systembolaget är det väl lika bra att också låta festivalen komma till dig i stället för vice versa. I festivalpaketet ingår ett 99-kronorstält från Överskottsbolaget, ett paket gratiskondomer från RFSU och Hoffmaestro.

Som grädde på moset dumpas ett ton färsk lera rakt in i ditt vardagsrum för den där riktiga festivalupplevelsen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela