Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Riksdagsledamot rädd för hot efter SD-toppens nya skandalfest

- 28/09/2011, 13:08 -
Riksdagsledamoten är rädd för hot efter Kent Ekeroths fest.

Riksdagsledamoten är rädd för hot efter Kent Ekeroths fest.

JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

NYHETER24 AVSLÖJAR. Ny vild fest i Kent Ekeroths övernattningslägenhet. "Efter att ha sett och hört vissa deltagare där så blir man skrämd".

STOCKHOLM. Nu kan Nyheter24 avslöja att Sverigedemokraternas Kent Ekeroth återigen har hållit i en så kallad "dunderfest" i en av riksdagens övernattningslägenheter. Denna gången var partyt så stökigt att riksdagens egna vakter fick utrymma festen klockan tre på natten.

– Det var ett himla liv. Det var en högljudd fest med mycket folk, hög musik, spring i trapporna och massa spilld öl. Det var väldigt obehagligt, säger en riksdagsledamot som valt att vara anonym, till Nyheter24.

Riksdagsledamoten som stördes av festen har valt att vara anonym på grund av att politikern känner att situationen kan bli hotfull om hon går ut med namn. Ledamoten, som låg vaken på grund av den stökiga stämningen, kan dock bekräfta för Nyheter24 att festen ägde rum lördagen den 17 september några dagar efter riksdagens öppnande. Även denna gång ska det alltså ha varit Kent Ekeroth som har varit värd för festen.

– Ja, det är Kent Ekeroth. Det lät i alla fall därifrån.

Varför är du rädd?

– Efter att ha sett och hört vissa deltagare där så blir man skrämd. Jag vill inte utveckla det mer än så. Det är inte precis de mest städade och artigaste personerna. Jag hörde vad som skreks om andra men jag vill inte berätta vad. Då hänger jag ut dem och det är inte bra.

Varför är det inte bra?

– Nej, men alltså det bekräftar bilden av Sverigedemokrater. Det skreks namn på andra riksdagsledamöter. Jag vill inte att de ska tro att det är jag som har sagt något. Det är inte kul, säger politikern till Nyheter24.

Enligt riksdagsledamoten var även annat folk på festen som hon inte känner igen sedan tidigare.

– Jag har pratat med säkerhetsavdelningen men jag har inte gjort någon anmälan. Vakterna var där och gjorde det de skulle. Det var inga som slogs men det var väldigt högljutt och otrevlig stämning. Sedan utrymdes lägenheten och folk försvann.

Per Bengtsson är administrativ direktör på riksdagen och ansvarig för störningsfrågor. Han bekräftar för Nyheter24 att det finns en rutinrapport på händelsen.

– Det upptäckte hög musik från en lägenhet. Sedan sänktes ljudvolymen. Det är sådant som händer ibland. Framför allt är det viktiga att de sänker ljudet, säger Per Bengtsson till Nyheter24.

Riksdagsledamoten som Nyheter24 pratat med menar att det är okej att ha fest men inte till klockan tre på natten. Riksdagsledamoten tycker också att man ska ha förståelse för att det är unga människor men att även de ska förstå dem som vill sova.

– Man måste ansvara för sina gäster. Man vill inte bli utsatt för vissa av de här människornas hat. Det är otrevligt.

Hur menar du?

– Det är en viss grupp som kan höra av sig. Det är väldigt obehagligt, säger ledamoten till Nyheter24.

Riksdagsledamoten var inte den som ringde till vaktbolaget. Vid tre-tiden på natten till söndagen var politikern nämligen själv på väg ut och säga till att det fick vara nog med spring i trapporna och hög musik.

– Jag var jäkligt förbaskad. Det är inte okej att göra så här. Riksdagen kan inte hålla med lägenheter och så tar de inget ansvar. Det här är inte som vilken hyreslägenhet som helst. Många av de här personerna har skydd av polisen men hur är det med oss andra då, som känner oss skraja. Hur ska det bli? Vi riksdagsledamöter förväntar oss att bete oss på ett sätt och umgås på med varandra men det här är inte okej, säger riksdagsledamoten till Nyheter24.

När Nyheter24 når Kent Ekeroth bekräftar han att han hade folk över på lördagen men menar att det inte var en fest.

– Det är fel. Jag hade folk över men det var lugnt.

Så riksdagsledamoten ljuger?

– Ja, det var väldigt lugnt.

Varför tror du att hon gör det?

– Hon har säkert politiska motiv. Men det är inte förvånande. De ljög sist också och hittade på massa saker.

Vad hittade de på då?

– De beskrev att de var rädda för att gå in dit. Det var rent skitsnack. De kanske har drömt eller druckit för mycket själva den här gången, säger Kent Ekeroth till Nyheter24.

När Nyheter24 ringer upp riksdagsledamoten ännu en gång är hon inte förvånad över Kent Ekeroths utspel

– Det kanske beror på vilka referensramar man har och om när en fest är lugn. Jag vet vad jag vet och jag har ingen anledning att ljuga om det och jag har inte kontaktat någon media för att prata om det här heller, säger ledamoten till Nyheter24.

Den administrativa chefen Per Bengtsson säger att under hans åtta år på jobbet har det här hänt då och då. Och det är inte bara ett parti som står för festerna.

– Det blir lättare för oss om man anmäler det här till oss men det är ingen som klagar. Jag uppmanar alla att göra det, säger Per Bengtsson till Nyheter24.