Söndag 1 Aug
Stockholm

SD ljög om skandalfest - Åkesson fastnade på bild

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson var på Kent Ekeroths skandalfest.
1 av 2
Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson var på Kent Ekeroths skandalfest. Foto: Faksimil från www.mondayriot.myshowroom.se
Eric Myrin, tvåa till vänster i bild, sa till Nyheter24 att han inte kände till festen. Ändå har han fastnat på bild. På fotot syns även Kent Ekeroth och Gustav Kasselstrand.
2 av 2
Eric Myrin, tvåa till vänster i bild, sa till Nyheter24 att han inte kände till festen. Ändå har han fastnat på bild. På fotot syns även Kent Ekeroth och Gustav Kasselstrand. Foto: Faksimil från www.mondayriot.myshowroom.se

NYHETER24 AVSLÖJAR. Pressekereteraren Eric Myrin ljög för Nyheter24:s reporter om Kent Ekeroths vilda fyllefest i riksdagens övernattningslägenhet. Jimmie Åkesson var med på festen som fick ledamoten att känna sig hotad.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
SD:s fyllefester

Det är inte första gången som Kent Ekeroth håller i en skandalfest som upprör andra riksdagsledamöter. Senast i våras kunde Aftonbladet avslöja att ilskan mot Ekeroth var stor.

– Jag accepterar inte det här längre, sa Helene Petersson (S), till Aftonbladet då om SD-toppens festande.

STOCKHOLM. I onsdags kunde Nyheter24 avslöja att Sverigedemokraternas Kent Ekeroth ännu en gång gått över gränsen med sina fyllefester.

– Efter att ha sett och hört vissa deltagare där så blir man skrämd, sa en anonym riksdagsledamot som är rädd för hot om hon går ut med namn.

Nu kan Nyheter24 avslöja nya detaljer kring festen och festdeltagarna där bland annat partiledaren Jimmie Åkesson var en av de som skrämt upp ledamoten.

När det uppdagades att Kent Ekeroths 30-årsfest stört andra riksdagsledamöter klockan tre på natten ringde vår reporter upp SD:s pressekreterare Eric Myrin för att prata om festen. Pressekreteraren nekade dock till att han visste något om att festen ens ägt rum.

– Nej det är inget jag känner till, sa han då till Nyheter24:s reporter.

Så du vet inte om någon sådan fest ägt rum eller ej?

– Det är omöjligt för mig att svara på. Vi har inga interna regler för hur man får använda riksdagslägenheterna utan vi följer riksdagsförvaltningen. Det är mycket möjligt att det är rykten eller missförstånd, sa Eric Myrin till Nyheter24.

Nu visar det sig att Eric Myrin inte var helt uppriktig i sitt samtal med vår reporter. Han har nämligen fastnat på en bild från festen som ägde rum den 17 september. En bild som nu cirkulerar på nätet.

Varför ljög du om festen?

– Jag fattade inte att det var den festen. Reportern beskrev den som en annan fest och jag trodde då att det var en annan fest.

Har det varit fler fester nyligen?

– Nej inte som jag har varit på.

Men hur kunde du inte koppla att det var samma då?

- Han beskrev det som en vild och högljudd fest med massa fylla. Det var inget sådant, säger Eric Myrin, till Nyheter24.

Trots att Sverigedemokraterna förnekar att festen var stökig så tvingades riksdagens egna vakter att avbryta tillställningen runt tretiden natten till söndagen. Riksdagsledamoten beskriver den också som vild med mycket spring och spill i trapporna.

Med på festen var även den absolut högsta toppen inom partiet. Partiledaren Jimmie Åkesson och ungdomsförbundets ordförande Gustav Kasselstrand syns på flera bilder som nu cirkulerar på nätet. En bild visar hur en glad Jimmie Åkesson omfamnar två okända tjejer.

En annan visar Eric Myrin tillsammans med Kent Ekeroth och några till i vad som ser ut att vara en livad ringdans. En tredje bild visar Gustav Kasselstrand hålla i en drink samtidigt som han sitter på en stol med den svenska flaggan runt halsen. Alla bilder har dock tagits bort i efterhand då Nyheter24 kontaktat bloggen.

– Att man dricker lite på festen är inte konstigt. Det var ingen som betedde sig dåligt, säger Eric Myrin till Nyheter24.

En av de unga tjejerna som var med på festen bekräftar bilden av sprit och fylla och beskriver den så här:

"Vi fick inte ta bilder egentligen men jag kunde inte låta bli att ta några. Det var iallafall jävligt kul och jävligt annorlunda. Vi minglade runt bland alla partimedlemmar, drack sprit och snacka skit. Snut övervak och hela köret haha"

Har du ljugit flera gånger tidigare om andra saker?

– Jag tycker att det där är en tramsig fråga, säger Eric Myrin, till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela