Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Odell mot Hägglund om partiledarposten i KD

- 02/10/2011, 17:59 -

JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Det förre statsrådet Mats Odell utmanar Göran Hägglund om partiledareposten i Kristdemokraterna.

Kristdemokraternas valberedning meddelade på söndagseftermiddagen att Mats Odell kandiderar till partiledarposten. Odell är just nu den enda utöver Göran Hägglund som kandiderar.

”Valberedningens arbete med att ta fram sitt förslag till partiledarkandidat fortsätter”, skriver partiet i ett pressmeddelande.

Kristdemokraterna får dåliga siffror i opinionsundersökningarna och nyligen krävde 19 partimedlemmar på SvD:s debattsida att Göran Hägglund ersätts. Hägglund har tidigare sagt att han vill att andra ska kandidera om partiledarposten om de "tror sig kunna vara en bättre partiledare för Kristdemokraterna”. Och nu har han alltså fått motstånd om posten.

Mats Odell håller en pressträff under morgondagen där han kommer att berätta om sitt beslut att kandidera. Tidigare har han sagt att han är villig att kandidera om Hägglund är beredd att lämna partiledarposten. Nu verkar Odell ha ändrat sig.