Nu kommer han få betala tillbaka omkring 90 000 kronor till riksdagen.
1 av 2
Nu kommer han få betala tillbaka omkring 90 000 kronor till riksdagen. - Foto: Maja Suslin / SCANPIX
Juholt har låtit skattebetalarna stå för hela hyran trots att han delat bostad med sambon Åsa Lindgren.
2 av 2
Juholt har låtit skattebetalarna stå för hela hyran trots att han delat bostad med sambon Åsa Lindgren. - Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX

Juholts bidragsbluff avslöjad

Håkan Juholt lät riksdagen betala hela hyran - trots att han hade delad bostad med sambon. Nu krävs han på omkring 160 000 kronor.


Riksdagen har i flera år bidragit med hela hyran på Håkan Juholts fyrarummare i Västertorp, trots att han delar bostaden med sambon Åsa Lindgren.

Nu tvingas Juholt betala tillbaka omkring 160 000 kronor till riksdagen.

Dubbla bostäder

Juholt har, liksom många andra riksdagsledamöter, dubbla bostäder. En på hemorten i Oskarshamn och en så kallad övernattningslägenhet i Västertorp. Juholts sambo ägde dock lägenheten i Västertorp redan innan partiledaren flyttade in.

S-ledaren har anmält fyrarummaren som övernattningsbostad till riksdagen, utan att uppge att även Lindgren bor där, enligt dokument som Aftonbladet tagit del av.

Tänjt på reglerna

Under lång tid har Juholt därmed tänjt ordentligt på reglerna för riksdagens bostadsbidrag. Delar man övernattningslägenhet med någon annan så har man endast rätt till halva hyran, och inte som i Juholts fall hela, vilket en så rutinerad riksdagsledamot kanske borde känt till.

Trots att det är sambon som stått på hyresavierna så har skattebetalarna fått betala.

– Vi har haft en dialog i några veckor om det här. Reglerna är inte alldeles solklara, säger Socialdemokraternas kanslichef Sven-Eric Söder till Aftonbladet och fortsätter:

– Håkan ska betala tillbaka. Han vill göra rätt för sig.

/
/
Senaste nytt

Pensionär? Så kan du spara 36 000 kronor på att undvika dolda avgiften

Kan bli sänkt ISK-skatt 2025

Finansdepartementet arbetar med ett förslag på sänkt skatt på sparande på så kallade ISK-konton. Förslaget kan komma med i nästa höstbudget.

54-åring dödade och styckade sin vän – förvarade likdelarna i frysen

Det sista livstecknet från offret kom i oktober förra året. Två månader senare hittades kvarlevorna i en frys.

Nu avgörs Teslas stämning mot Postnord

1 timme sedan
Under eftermiddagen avgör Solna tingsrätt om Tesla ska få sina registreringsskyltar levererade av Postnord, trots pågående strejk. Detta sedan elbilsjätten stämt Postnord.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Hallsberg

1 timme sedan
"En personbil har körts av vägen och in i en stolpe vid korsningen Kullängsvägen/Tisarvägen i Hallsberg.", skriver polisen på sin hemsida.

Göteborg: Polisen rapporterar om stöld

1 timme sedan
"Stöld av laser", skriver polisen på sin hemsida.