Stockholm

Juholts bidragsbluff avslöjad

Nu kommer han få betala tillbaka omkring 90 000 kronor till riksdagen.
1 av 2
Nu kommer han få betala tillbaka omkring 90 000 kronor till riksdagen. Foto: Maja Suslin / SCANPIX
Juholt har låtit skattebetalarna stå för hela hyran trots att han delat bostad med sambon Åsa Lindgren.
2 av 2
Juholt har låtit skattebetalarna stå för hela hyran trots att han delat bostad med sambon Åsa Lindgren. Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX

Håkan Juholt lät riksdagen betala hela hyran - trots att han hade delad bostad med sambon. Nu krävs han på omkring 160 000 kronor.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Riksdagen har i flera år bidragit med hela hyran på Håkan Juholts fyrarummare i Västertorp, trots att han delar bostaden med sambon Åsa Lindgren.

Nu tvingas Juholt betala tillbaka omkring 160 000 kronor till riksdagen.

Dubbla bostäder

Juholt har, liksom många andra riksdagsledamöter, dubbla bostäder. En på hemorten i Oskarshamn och en så kallad övernattningslägenhet i Västertorp. Juholts sambo ägde dock lägenheten i Västertorp redan innan partiledaren flyttade in.

S-ledaren har anmält fyrarummaren som övernattningsbostad till riksdagen, utan att uppge att även Lindgren bor där, enligt dokument som Aftonbladet tagit del av.

Tänjt på reglerna

Under lång tid har Juholt därmed tänjt ordentligt på reglerna för riksdagens bostadsbidrag. Delar man övernattningslägenhet med någon annan så har man endast rätt till halva hyran, och inte som i Juholts fall hela, vilket en så rutinerad riksdagsledamot kanske borde känt till.

Trots att det är sambon som stått på hyresavierna så har skattebetalarna fått betala.

– Vi har haft en dialog i några veckor om det här. Reglerna är inte alldeles solklara, säger Socialdemokraternas kanslichef Sven-Eric Söder till Aftonbladet och fortsätter:

– Håkan ska betala tillbaka. Han vill göra rätt för sig.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.