Lördag 28 Maj
Stockholm

Juholt ska ha varnats redan 2009

Håkan Juholt erkänner att han brutit mot reglerna men menar att han gjort det omedvetet. Nu skriver Aftonbladet att han ska ha varnats för sitt beteende redan 2009.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt har under fyra år fått 320 000 kronor i ersättning av skattebetalarna för sin och sambons lägenhet. Han medger att han brutit mot reglerna som säger att han bara har rätt att begära ut ersättning för sin del av hyran – men han menar att fusket skett omedvetet.

– Jag har gjort fel. Reglerna om att man bara har rätt till halv ersättning om man bor med någon annan kände jag inte till. Det borde jag ha gjort, sa Juholt vid en pressträff.

Nu skriver dock Aftonbladet att Juholt varnats för fusket redan 2009. Juholt, som då var tillförordnad partisekreterare skulle lämna över posten till Ibrahim Baylan. I samband med att Juholts fallskärm skulle bestämmas upptäcktes det att han tagit ut full ersättning för sin bostad trots att han delade den med sin sambo.

I augusti i år frågade riksdagens förvaltningsavdelning om Juholt skulle ha hela hyran betald. Trots det lämnade Juholt den 13 september in en ansökan om att få hyran på 7255 kronor i månaden fullt betald.

Efter att Juholts bidragsfusk avslöjats har han betalat tillbaka 130 000 kronor till Riksdagsförvaltningen. Ytterligare 30 000 kronor dras på nästa lön.

Kommentera
Kopiera länk
Dela