Söndag 1 Aug
Stockholm

Polis kan sparkas efter åtal om olaga tvång

En polis och dennes fru åtalas för att under hot och våld ha tvingat en ung man att knäfalla och be om ursäkt till parets son "på ett riktigt svenskt sätt".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En polis står åtalad för olaga tvång, om han döms till fängelse för brottet kommer han att få lämna sitt jobb, det framgår av polisens personalansvarsnämnds yttrande till tingsrätten.

Den åtalade polisen och hans fru misstänks för olaga tvång efter en dispyt med en ung man. Polisen ska ha knuffat in mannen i ett hörn och hållit fast honom samtidigt som frun ska ha slagit mannen i ansiktet. Enligt åtalet tvingades mannen därefter ned på knä för att be om ursäkt till parets son "på ett riktigt svenskt sätt".

Av våldet fick den unge mannen smärta i ansiktet och en sprucken läpp.

Polismannen säger i förhör att frun sagt åt mannen att be om ursäkt och att han själv kan ha hållit fast mannen "så att denne inte kunde lämna platsen". Han säger även att det är möjligt att frun sagt åt mannen att knäfalla.

Polisens fru säger i förhör att hon sagt åt mannen att be om ursäkt och att hon kan ha snärtat till honom i ansiktet med fingrarna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela