Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hells Angels dominerar i Stockholm efter avhoppen

- 10/10/2011, 17:09 -
Hells Angels är nummer ett i Stockholm.

Hells Angels är nummer ett i Stockholm.

Drago Prvulovic / SCANPIX /

Polisen hoppas att de kriminella MC-gängen löser bråket vid förhandlingsbordet.

STOCKHOLM. Som Nyheter24 tidigare har rapporterat var det några enskilda Bandidosmedlemmars avhopp som var orsaken till det våldsamma MC-bråket på restaurang El Cocodrillo på Ringvägen i Stockholm. Polisen har tidigare inte velat spekulera i vilka gäng det handlar om men nu har de lyft på locket.

– Det är några som har bytt färg och det är en gruppering som är rätt så dominerande i Stockholm, säger Magnus Solén kriminalinspektör, sektionen mot gängkriminalitet, till Nyheter24.

Magnus Solén berättar för Nyheter24 att det är ett 20-tal medlemmar från Bandidos som ska ha bytt till Hells Angels-färger. Enligt polisen har flera av avhopparna blivit så kallade prospect i HA:s undergruppering Red and White Crew. Supportergrupperingen ska i sin tur ha varit de som attackerat uppstickaren Outlaws på restaurang El Cocodrillo.

– Man kan säga att det blir lite gnissel när det dyker upp en ny aktör på marknaden. Det är kanske det som är anledningen till bråket på Ringvägen, säger Magnus Solén till Nyheter24.

För tillfället sitter fem personer frihetsberövade för bråket på restaurangen - alla häktade och misstänkta på sannolika skäl för grov misshandel. Just nu väljer dock polisen att följa utvecklingen utan att göra några särskilda insatser. Trots oroligheterna bland de grovt kriminella gängen tycker inte Magnus Solén att allmänheten bör vara orolig.

– Nej jag tycker inte det finns någon anledning till, säger Magnus Solén.