Stockholm

Juholt informerades om reglerna - skickade ändå ny felaktig blankett

S-ledaren Håkan Juholt visste om vad som var fel - men gjorde om samma sak i en ny blankett.
S-ledaren Håkan Juholt visste om vad som var fel - men gjorde om samma sak i en ny blankett. Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Socialdemokratiske ledarens assistent informerade om hur regelverket fungerar och vad som ska fyllas i - sen gjorde Juholt om samma fel igen.


Läs mer

STOCKHOLM. Håkan Juholt har tidigare sagt att han fick reda på att saker inte stod rätt till med hans hyresersättning i augusti-september. Nu visar det sig att han trots det skickade in ytterligare en felaktig blankett - efter att han fick reda på att han gjort fel. Detta uppger Dagens Industri.

Både den socialdemokratiske ledaren själv, kanslichefen Sven-Eric Söder och assistenten Peter Cervin visste om felaktigheterna när den nya blanketten skickades in.

– Håkan har lämnat in alla uppgifter från 2007 på samma sätt, då ville vi fortsätta med samma rutiner tills vi hittat en lösning med riksdagsförvaltningen, säger Cervin till DI och påpekar att Söder skulle komma fram till en lösning med förvaltningen.

Den naturliga följdfrågan som alla medier lär ställa S-ledaren mot väggen med nu är varför han skickade in en felaktig blankett när han redan visste om problemet.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.