Lördag 27 Nov
Stockholm

Tre häktade för grov gruppvåldtäkt i Södertälje

Två unga kvinnor våldtogs i Södertälje förra helgen. Tre män sitter just nu häktade för en av våldtäkterna.
Två unga kvinnor våldtogs i Södertälje förra helgen. Tre män sitter just nu häktade för en av våldtäkterna. Foto:

Tre av sju misstänkta män häktades under torsdagskvällen på sannolika skäl misstänkta för grov våldtäkt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

SÖDERTÄLJE. De tre männen, 31, 32 och 45 år gamla, som under torsdagen häktades på den allvarligare misstankesgraden, på sannolika skäl misstänkta för grov våldtäkt på en 19-årig kvinna, har bott i Södertälje sedan i somras.

Enligt åklagaren kommer männen från Estland och har arbetat i Stockholmsområdet. Häktningsframställan benämner två av dem som ryska men betonar att de räknas som statslösa. Männen har bott tillfälligt i Södertälje sedan i somras.

– De andra fyra är försatta på fri fot men de är fortfarande misstänkta, säger Jonas Petersson till Nyheter24.

Den 19-åriga flickan ska på en fortfarande okänd plats i Södertälje utsatts för en grov gruppvåldtäkt tidigt på söndagsmorgonen.

Polisen och åklagaren är fortsatt mycket förtegna om hela utredningen då den är inne i ett känsligt läge. Men när Nyheter24 pratade med åklagaren Jonas Petersson i onsdags gav han ändå en antydan om hur det kan ha gått till.

– Jag vill inte säga exakt vad som har hänt men ett exempel på grov våldtäkt är att flera våldtar efter varandra. Det blir utdraget eller tortyrliknande, sa Jonas Petersson till Nyheter24.

Samma natt som 19-åringen våldtogs utsattes även en 16-årig flicka för en våldtäkt utomhus mitt i centrala Södertälje av en gärningsman. Polisen hoppas nu hitta gärningsmannen bland de sju männen.

– Det finns inget frihetsberövande i det fallet. Det hade varit direkt tjänstefel av mig om man inte såg ett samband mellan våldtäkterna.

Har ni några misstänkta?

– Det vill jag inte kommentera, säger Jonas Petersson.

Kommentera
Kopiera länk
Dela