Onsdag 8 Dec
Stockholm

Han kan ha information om avrättningen i Göteborg

Xheladin Purava ansågs länge vara näste toppgangster i Naserligan men startade efter en konflikt i en egen rörelse. Dömdes 2008 för anstiftan till mordförsök på Ali Reza Dashti Pour, ledare för Tigrarna i Göteborg.
1 av 3
Xheladin Purava ansågs länge vara näste toppgangster i Naserligan men startade efter en konflikt i en egen rörelse. Dömdes 2008 för anstiftan till mordförsök på Ali Reza Dashti Pour, ledare för Tigrarna i Göteborg. Foto:
Flera personer blev vittnen till den kallblodiga avrättningen.
2 av 3
Flera personer blev vittnen till den kallblodiga avrättningen. Foto: Adam Ihse / SCANPIX
Mannen på bilden tros ha värdefull information om avrättningen på gängledaren i Göteborg i våras.
3 av 3
Mannen på bilden tros ha värdefull information om avrättningen på gängledaren i Göteborg i våras. Foto: Faksimil TV3

Gängledaren Xheladin Purava blev avrättad på öppen gata i Göteborg i våras. TV3:s Efterlyst går på onsdagskvällen klockan 21:00 ut med bilder på en man som polisen tror kan ha värdefull information som kan föra utredningen framåt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Hämndaktion

Offret, 42-årige Xheladin Purava är sedan tidigare känd av polisen, och polisen har misstankar om att det rör sig om en hämndaktion.

Xheladin Purava var aktiv i den våldsamma och fruktade Naserligan. Han ansågs länge vara en arvtagare till självaste grundaren Naser Dzeljilji. Men sedan Purava hamnat i konflikt med ledaren startade han sin egen rörelse.

Han blev fängslad år 2008 för anstiftan till mordförsök på Ali Reza Dashti Pour, ledare för den kriminella gruppen Tigrarna i Göteborg.

Efter att Xheladin Purava år 2010 kom ut från fängelset så fortsatte konflikten med ledaren i sitt forna gäng.

GÖTEBORG. Mordet på 42-årige Xheladin Purava i april i år var en ren avrättning. Mördaren var utan tvivel inställd på att ta livet av honom. Nu går TV3:s Efterlyst ut med bild på en man som kan tänkas ha information som kan leda utredningen framåt.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Xheladin Purava som på lördagsmorgonen den 30 april i år lämnade sin lägenhet i centrala Göteborg för att gå till matbutiken Hemköp.

Samtidigt som 42-åringen går in på Hemköp så har flera vittnen sett hur gärningsmannen förflyttar sig ner till Erik Dahlbergsgatan och går in i en trappuppgång. När Xheladin Purava är på väg tillbaka från butiken så kliver gärningsmannen fram och skjuter ner honom.

Purava träffas med fem skott i ansiktet och ett i hjärtat. Han avlider direkt på platsen.

Flera vittnen ska ha sett mannen vid brottsplatsen

Flera vittnen har hörts av polisen. Vittnena har gjort iakttagelser flera dagar innan mordet och tror att en man kan ha specifikt viktig information gällande mordet. Denne man ska vid flera tillfällen ha setts i närheten av brottsplatsen.

Nu vill polisen ha hjälp av allmänheten för att kunna identifiera mannen på bilden.

Efterlyst sänds 21.00 på onsdagskvällen i TV3.

Kommentera
Kopiera länk
Dela