Xheladin Purava ansågs länge vara näste toppgangster i Naserligan men startade efter en konflikt i en egen rörelse. Dömdes 2008 för anstiftan till mordförsök på Ali Reza Dashti Pour, ledare för Tigrarna i Göteborg.
1 av 3
Xheladin Purava ansågs länge vara näste toppgangster i Naserligan men startade efter en konflikt i en egen rörelse. Dömdes 2008 för anstiftan till mordförsök på Ali Reza Dashti Pour, ledare för Tigrarna i Göteborg.
Flera personer blev vittnen till den kallblodiga avrättningen.
2 av 3
Flera personer blev vittnen till den kallblodiga avrättningen. - Foto: Adam Ihse / SCANPIX
Mannen på bilden tros ha värdefull information om avrättningen på gängledaren i Göteborg i våras.
3 av 3
Mannen på bilden tros ha värdefull information om avrättningen på gängledaren i Göteborg i våras. - Foto: Faksimil TV3

Han kan ha information om avrättningen i Göteborg

Gängledaren Xheladin Purava blev avrättad på öppen gata i Göteborg i våras. TV3:s Efterlyst går på onsdagskvällen klockan 21:00 ut med bilder på en man som polisen tror kan ha värdefull information som kan föra utredningen framåt.


Hämndaktion

Offret, 42-årige Xheladin Purava är sedan tidigare känd av polisen, och polisen har misstankar om att det rör sig om en hämndaktion.

Xheladin Purava var aktiv i den våldsamma och fruktade Naserligan. Han ansågs länge vara en arvtagare till självaste grundaren Naser Dzeljilji. Men sedan Purava hamnat i konflikt med ledaren startade han sin egen rörelse.

Han blev fängslad år 2008 för anstiftan till mordförsök på Ali Reza Dashti Pour, ledare för den kriminella gruppen Tigrarna i Göteborg.

Efter att Xheladin Purava år 2010 kom ut från fängelset så fortsatte konflikten med ledaren i sitt forna gäng.

GÖTEBORG. Mordet på 42-årige Xheladin Purava i april i år var en ren avrättning. Mördaren var utan tvivel inställd på att ta livet av honom. Nu går TV3:s Efterlyst ut med bild på en man som kan tänkas ha information som kan leda utredningen framåt.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Xheladin Purava som på lördagsmorgonen den 30 april i år lämnade sin lägenhet i centrala Göteborg för att gå till matbutiken Hemköp.

Samtidigt som 42-åringen går in på Hemköp så har flera vittnen sett hur gärningsmannen förflyttar sig ner till Erik Dahlbergsgatan och går in i en trappuppgång. När Xheladin Purava är på väg tillbaka från butiken så kliver gärningsmannen fram och skjuter ner honom.

Purava träffas med fem skott i ansiktet och ett i hjärtat. Han avlider direkt på platsen.

Flera vittnen ska ha sett mannen vid brottsplatsen

Flera vittnen har hörts av polisen. Vittnena har gjort iakttagelser flera dagar innan mordet och tror att en man kan ha specifikt viktig information gällande mordet. Denne man ska vid flera tillfällen ha setts i närheten av brottsplatsen.

Nu vill polisen ha hjälp av allmänheten för att kunna identifiera mannen på bilden.

Efterlyst sänds 21.00 på onsdagskvällen i TV3.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Israelisk militär: Över 200 dödade vid sjukhus

Anhöriga släppta efter markmord

De två anhöriga till den mordmisstänkta 17-åringen, som tidigare häktats misstänkta för grovt skyddande av brottsling, har nu släppts. Misstankarna kvarstår dock, rapporterar P4 Sjuhärad.

Polisens skarpa uppmaning till dig i påsk – det ska du tänka på

Påsken 2024 har anlänt vilket har fått polisen att gå ut med både varningar och starka uppmaningar till alla de som reser bort under påskhelgen. Du bör nämligen ta höjd för allt från hur du förebygger inbrott till hur du ska tänka om du går på fjällvandring.

Hyresvärd vill vräka par som inte sopsorterar: "Inte ute efter folk”

Ett par i Malmö kan vräkas efter att ha slarvat med sopsorteringen. I en intervju med Hem & Hyra säger hyresvärden att slarvet tyder på att det finns "en massa bråte" i lägenheten.

Oväntat liten ökning av tysk arbetslöshet

Arbetslösheten i Tyskland ökade med 4 000 personer i mars. Det var färre nya arbetslösa i EU:s största ekonomi än väntat. Snittprognosen bland analytiker låg på en ökning på 10 000 personer, enligt en sammanställning av prognoser gjord av Bloomberg.

FI: Banker dåliga på hållbart sparande

Investeringsrådgivare är dåliga på att hjälpa kunder som vill spara hållbart, anser Finansinspektionen (FI). Alla banker och företag som granskats uppvisar brister. De behöver informera på ett enkelt sätt, säger Axel Engström på Finansinspektionen om rådgivarna.