William Petzäll är återigen en fri man efter att han suttit tvångsomhändertagen efter en överdos.
1 av 4
William Petzäll är återigen en fri man efter att han suttit tvångsomhändertagen efter en överdos. - Foto: Henrik Montgomery/Scanpix
Inte heller Jimmie Åkessons pressekreterare Linus Bylund vill kommentera.
2 av 4
Inte heller Jimmie Åkessons pressekreterare Linus Bylund vill kommentera. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Sverigedemokraternas pressansvarige Martin Kinnunen vill inte kommentera något kring William Petzäll.
3 av 4
Sverigedemokraternas pressansvarige Martin Kinnunen vill inte kommentera något kring William Petzäll. - Foto: Leif R Jansson / SCANPIX
Erik Almqvist vill att William Petzäll lämnar över sin riksdagsplats till SD. Samtidigt hoppas han att den före detta partikollegan tar tag i sitt missbruk.
4 av 4
Erik Almqvist vill att William Petzäll lämnar över sin riksdagsplats till SD. Samtidigt hoppas han att den före detta partikollegan tar tag i sitt missbruk. - Foto: CHRISTINE OLSSON / SCANPIX

SD-toppen: "Hoppas han får ordning på livet"

Sverigedemokraten Erik Almqvist har gått från att vara arg på Petzäll till att bli mer ödmjuk.


STOCKHOLM. SD:s Presschef Martin Kinnunen vill inte kommentera något kring den före detta partikollegan William Petzäll. Inte heller Jimmie Åkessons pressekreterare Linus Bylund vill säga något trots att han tidigare har kallat honom för sin lillebror.

– Vi har inga kommentarer kring William Petzäll, säger Linus Bylund, till Nyheter24.

Men när Nyheter24 ringer upp Erik Almqvist låter det annorlunda. Tidigare har han gått hårt åt Petzäll och hävdat att han krävt partiet på pengar i samband med avhoppet.

– Tidigare var det en del som kände sig upprörda första dagen i och med avhoppet. Nu känner jag mig mer ödmjuk och hoppas att det ska gå bra för honom, säger Erik Almqvist till Nyheter24.

Ur ett Sverigedemokratiskt perspektiv tycker han dock att William Petzäll fortfarande borde lämna över sin plats i riksdagen då han är invald på SD:s mandat. Efter Petzälls avhopp har Erik Almqvist inte haft någon kontakt med sin före detta partikamrat.

– Vi har inte haft kontakt. Personligen kan jag känna att i första hand är det bra om han kan komma igen i livet. Det är väldigt tragiskt men sedan får han bedöma vad som är bäst för honom, säger Erik Almqvist.

På fredagen kunde Nyheter24 avslöja att William Petzäll återigen är en fri man efter att han blivit tvångsomhändertagen på grund av en överdos. Efter att William Petzäll släpptes fri från det vårdhem han har suttit på meddelade han att han är mer motiverad än någonsin att ta upp sitt arbete i riksdagen.

– Jag har tyckt att det har varit överjävligt. Inför rättegången fördes jag dit i handbojor. Det har varit en lärorik erfarenhet som visar på jävligt mycket brister som jag kommer jobba ännu mer för, sa William Petzäll till Nyheter24 och fortsätter:

– Jag är mer motiverad än någonsin.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem års fängelse – hade 11 ton sprängmedel

Begränsad attack mot Iran – därför skedde den

Flera mål i Iran har attackerats med drönare. Anfallet är enligt amerikanska och israeliska mediekällor Israels svar på Irans attack i helgen.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Växjö

"Två personbilar kolliderar i rondellen på Söderleden.", skriver polisen på sin hemsida.

Uppgifter: Israel laddar upp kring Rafah

Israel bombar och laddar nu tydligt upp militärt runt flyktingtäta Rafah, rapporterar Al Jazeera från staden. Det ökar oron för att en stor offensiv är på gång i södra Gazaremsan.

Försäljningslyft för kosmetikabjässen L'Oréal

Aktien i L'Oréal – stor fransk tillverkare av kosmetika – lyfter med över 6 procent på Parisbörsen efter en rapport som visar på bättre försäljning än väntat i första kvartalet.