En 34-årige man arbetade på Schibstedt i ett år.
En 34-årige man arbetade på Schibstedt i ett år. - Foto: URBAN ANDERSSON AFTONBLADET BILD

MC-medlem jobbade som it-expert för Aftonbladet

34-åringen arbetade för Aftonbladets ägare Schibstedt och hade tillgång till de interna IT-systemet.


STOCKHOLM. Mannen är högt uppsatt inom det kriminella MC-gänget Outlaws och har varit anställd som systemadministratör på tidningskoncernen Schibstedt. Han är dömd för bland annat grovt vapenbrott, grov misshandel och narkotikabrott.

- En sån här person ska inte anställas nånstans i Schibsted, säger Aftonbladets chefredaktör Jan Helin, till Expressen.

34-åringen var inblandad i det stora knivslagsmålet som Nyheter24 tidigare har rapporterat om mellan Hells Angels supportergäng Red & White Crew och Outlaws på restaurang El Cocodrillo.

I bråket skadades även den 34-årige mannen då han knivskars.

Mannen som har haft tillgång till de interna IT-systemet anställdes enligt Jan Helin via ett konsultföretag sommaren 2010.

– Det är inget i nuläget som tyder på att han ska ha kommit över känslig information men det håller man väl på att undersöka just nu, säger Jan Helin, till Expressen.

MC-medlemen slutade på sitt arbete i somras. I september dömdes han för olovlig körning och i oktober åtalades han för narkotikabrott och ringa vapenbrott. 34-åringen har över 20 avsnitt i belastningsregistret och satt senast i fängelset 2008. Kriminalvården placerade honom då på sluten anstalt på grund av kopplingen till ett kriminellt nätverk.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

S: Stoppa nya vinstdrivande friskolor

Miljöministern: Majbrasor inte hotade

Miljöminister Romina Pourmokhtari (L) uppger att man får fortsätta elda trädgårdsavfall i sin trädgård – om man följer sin kommuns föreskrifter.

Larm: Allt fler människor dör i fågelinfluensa

Världshälsoorganisationen larmar om ökad spridning av fågelinfluensa till nya arter. Antalet mänskliga fall med dödlig utgång ses även som "enormt oroväckande".

Stopp i trafiken: Cirkuselefant på rymmen

Bilister i Butte i USA-delstaten Montana fick en redig chock i tisdags.

Putins exfrus hem konfiskerat – Kreml rasar

Kreml rasar över ett franskt beslut att beslagta ett litet palats i Frankrike som ägs av den ryske affärsmannen Artur Otjeretnyj.

Missa inte att ansöka om det här – innan du går i pension

När det är dags att gå i pension är det viktigt att ha koll på hur du går tillväga för att få din pension utbetalad, då det inte sker per automatik. Men vad skiljer egentligen de olika pensionsdelarna åt? I en intervju med Nyheter24 reder pensionsekonomen Dan Adolphson-Björck ut just det.