Geväret mannen sköts med används för att skjuta älg.
1 av 2
Geväret mannen sköts med används för att skjuta älg. - Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix
Polisens fattade misstankar mot hustrun då de kom fram till mordplatsen. Maken ska ha blivit mördad när han låg i sängen med ett jaktgevär.
2 av 2
Polisens fattade misstankar mot hustrun då de kom fram till mordplatsen. Maken ska ha blivit mördad när han låg i sängen med ett jaktgevär. - Foto: Stig-Åke Jönsson/Scanpix

Visste inte att geväret låg i sängen - råkade trycka av

Hustrun har ändrat berättelsen inför rättegången men förnekar fortfarande mord.


Detta har hänt

Klockan 05.12 den 11 juli fick polisen in ett samtal från hustrun som sa att hennes man, 48, skjutit sig själv till döds med ett jaktgevär.

När polisen kom till platsen avfärdade de snabbt självmordsmisstankarna och misstänkte i stället att kvinnan skjutit mannen.

Två av parets barn uppges ha varit hemma när deras pappa mördades.

Kvinnan har hela tiden förnekat mord men har i efterhand erkänt mord.

Den 15 november inleds rättegången mot kvinnan som står åtalad för mord.

FILIPSTAD. Den 44-åriga kvinnan larmade polisen klockan fem på morgonen då hon befarade att hennes make skjutit sig. När polisen kom till brottsplatsen riktades misstankar dock direkt mot hustrun. På tisdagen inleds rättegången mot kvinnan - som nu har ändrat sin historia och erkänner vådaskott men förnekar mord.

– Hennes inställning är att det är en olyckshändelse. Hon kände inte till att det fanns ett vapen i sängen, säger hustruns advokat Urban Kjellman till Nyheter24.

Mordet på den 48-årige maken ägde rum i somras tidigt på morgonen den 11 juli. I efterhand har kvinnan ändrat sin berättelse och påstår alltså nu att hon kom åt geväret som låg i sängen bredvid hennes make.

– Hon råkade trycka. Eller man kan säga att hon nuddade det, säger Urban Kjellman.

Rykten kring mordet spreds som en löpeld i Filipstad där den mördade mannen beskrevs som en engagerad och omtyckt man. Familjen var aktiva i en idrottsförening där pappan var tränare och föräldrarna hade båda jaktlicens.

Tidigt i polisutredningen uttalade sig åklagaren om själva brottsplatsen och på vilket sätt maken inte kunde ha begått självmord.

– Det är omständigheterna kring det hela som gör att vi menar att det rimligen inte kan vara på något annat sätt. Han kan inte ha gjort det själv, sa chefsåklagare Tomas Olsson till Nyheter24 och syftar på hur det såg ut på brottsplatsen.

Maken mördades med en älgstudsare som enligt kvinnan låg i sängen. Hur vapnet har hamnat där vet hon dock inte. Vapenskåpet fanns på andra våningen och båda makarna hade nyckel till det. Enligt polisens utredning ska skottriktningen ha varit så att geväret hållits parallellt med sängen som att någon ska ha stått på knä och skjutit.

Mannen som vanligtvis låg med täcket halvt uppdraget låg vid mordtillfället omstoppad med täcket över huvudet. Den tekniska undersökningen visar också på att skottet ska ha avlossats någon decimeter från huvudet och varit direkt dödande.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn har flera företag infört åldersgränser. Det kan sända en viktig signal – men är inte hela lösningen, säger Elmira Tavoosi på Läkemedelsverket.

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Höganäs: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kör in i mitträcket på Christinelundsvägen i höjd med Domsten.", skriver polisen på sin hemsida.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

1 timme sedan
Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.