Flickan överfölls bakom Kungliga bibloteket. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle i Humlegården.
Flickan överfölls bakom Kungliga bibloteket. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle i Humlegården. - Foto: Lars Pehrson / SvD / SCANPIX

Tonårsflicka brutalt våldtagen av flera män

Ett vittne hittade flickan våldtagen vid Humlegården mitt i centrala Stockholm.


Tipsa polisen

Har du sett eller hört något som kan höra ihop med våldtäkten.

Tveka inte. Ring polisen och ge tips på 114 14.

STOCKHOLM. Polisen misstänker två män för våldtäkten på en ung flicka på måndagskvällen. Flickan har kunnat återge ett svagt signalement som polisen har att gå på men nu vädjar de även till allmänheten för att få in tips.

– Någon borde ha sett eller hört något, säger Jan-Olov Lundgren, stationsbefäl vid Citypolisen Norrmalm till Expressen.

Våldtäkten ska ha ägt rum bakom det Kungliga biblioteket i Humlegården, mitt i centrala Stockholm. Polisen larmades till platsen vid 20:30-tiden på kvällen då ett vittne ska ha hittat den chockade tonårsflickan.

De två män, som just nu jagas av polisen, ska ha förgripit sig på henne i en halvtimme mellan klockan åtta och halv nio. När polisen kom till platsen var flickan helt förstörd och grät.

– Vi vet inte exakt hur våldtäkten har gått till. Hon verkar ha blivit överfallen och nedkastad på marken. Det har förekommit fysiskt våld men jag vet inte om de har haft något tillhygge eller vapen, säger Anna Johansson, befäl på Stockholmspolisens länskommunikationscentral, till Expressen.

Tonårsflickan, som enligt polisen är i 16-17-årsåldern, fördes sedan till Södersjukhuset. Där kunde polisen hålla ett kortare förhör med henne. Nästa steg i utredningen är att kolla närliggande kameror. Polisens tekniker har även varit på plats i Humlegården för att säkra spåren efter de misstänkta våldtäktsmännen.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

2 timmar sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

2 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

2 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

3 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

3 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

3 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.