Torsdag 23 Sep
Stockholm

Tonårsflicka brutalt våldtagen av flera män

Flickan överfölls bakom Kungliga bibloteket. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle i Humlegården.
Flickan överfölls bakom Kungliga bibloteket. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle i Humlegården. Foto: Lars Pehrson / SvD / SCANPIX

Ett vittne hittade flickan våldtagen vid Humlegården mitt i centrala Stockholm.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Tipsa polisen

Har du sett eller hört något som kan höra ihop med våldtäkten.

Tveka inte. Ring polisen och ge tips på 114 14.

STOCKHOLM. Polisen misstänker två män för våldtäkten på en ung flicka på måndagskvällen. Flickan har kunnat återge ett svagt signalement som polisen har att gå på men nu vädjar de även till allmänheten för att få in tips.

– Någon borde ha sett eller hört något, säger Jan-Olov Lundgren, stationsbefäl vid Citypolisen Norrmalm till Expressen.

Våldtäkten ska ha ägt rum bakom det Kungliga biblioteket i Humlegården, mitt i centrala Stockholm. Polisen larmades till platsen vid 20:30-tiden på kvällen då ett vittne ska ha hittat den chockade tonårsflickan.

De två män, som just nu jagas av polisen, ska ha förgripit sig på henne i en halvtimme mellan klockan åtta och halv nio. När polisen kom till platsen var flickan helt förstörd och grät.

– Vi vet inte exakt hur våldtäkten har gått till. Hon verkar ha blivit överfallen och nedkastad på marken. Det har förekommit fysiskt våld men jag vet inte om de har haft något tillhygge eller vapen, säger Anna Johansson, befäl på Stockholmspolisens länskommunikationscentral, till Expressen.

Tonårsflickan, som enligt polisen är i 16-17-årsåldern, fördes sedan till Södersjukhuset. Där kunde polisen hålla ett kortare förhör med henne. Nästa steg i utredningen är att kolla närliggande kameror. Polisens tekniker har även varit på plats i Humlegården för att säkra spåren efter de misstänkta våldtäktsmännen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela