Onsdag 23 Jun
Stockholm

Vakthärvan: En av de mest framstående vakterna i rätten

En av de mest aktiva vakterna ska på onsdagen upp i rätten i Göteborg.
1 av 2
En av de mest aktiva vakterna ska på onsdagen upp i rätten i Göteborg. Foto:
Under krogarna Push och Nivå misshandlades besökare i ett hemligt rum, ibland bakbundna med handfängsel, enligt åtalet.
2 av 2
Under krogarna Push och Nivå misshandlades besökare i ett hemligt rum, ibland bakbundna med handfängsel, enligt åtalet. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

På onsdagen är en av de huvudmisstänkta i vakträttegången för första gången uppe i Göteborgs tingsrätt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Tolv står åtalade

Vakthärvan i Göteborg är en av de största. Totalt står tolv personer åtalade misstänkta för bland annat grov misshandel, misshandel, stöld och narkotikabrott.

Det handlar om två vaktchefer, sex ordningsvakter, tre entrévärdar och en restaurangchef i åldrarna 25-48 år.

Nyheter24 har tidigare avslöjat hur vakter på bland annat Push och Nivå ska ha använt hemliga internregler för att lura polisen i de fall där de anmälts för exempelvis misshandel.

Åklagare Ann-Sofie Prahl har tagit upp avslöjandet i förhören men vakterna har nekat till allt.

GÖTEBORG. Rättegången i den så kallade Push/Nivå-härvan, där tolv personer står åtalade för bland annat grov misshandel, fortsätter på onsdagen i Göteborgs tingsrätt.

Denna dag är en av de huvudmisstänkta för första gången uppe i rätten. Den 30-årige mannen åtalas för tre fall av misshandel, två som bedöms som grova eftersom målsägande ska ha slagits efter att ha satts i handfängsel.

Vid samtliga tillfällen ska även rättegångens huvudman, vaktchefen som Nyheter24 tidigare rapporterat om, deltagit i misshandeln. Vid två av tillfällena ska den ha skett i det hemliga rum som funnits i källaren under Push och Nivå.

30-åringen har i förhör nekat till brott liksom samtliga åtalade i härvan.

Interna vaktregler för att lura polisen

Nyheter24 har tidigare avslöjat att vakter på bland annat Push och Nivå haft interna regler för att lura polisen att de varit oskyldiga när krogbesökare misshandlats. Åklagaren har frågat ut de åtalade om detta men de har nekat till påståendena.

Kommentera
Kopiera länk
Dela