Polisens tekniker var tidigt på plats och undersökte brottsplatsen...
1 av 3
Polisens tekniker var tidigt på plats och undersökte brottsplatsen... - Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX
Vid en skottlossning på Volframgatan i Malmö på torsdagsförmiddagen sköts gängledaren för Brödraskapet Wolfpack till döds.
2 av 3
Vid en skottlossning på Volframgatan i Malmö på torsdagsförmiddagen sköts gängledaren för Brödraskapet Wolfpack till döds. - Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX
som fortfarande är avspärrad.
3 av 3
som fortfarande är avspärrad. - Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX

Gängledare mördad i Malmö

Sköts ihjäl inne på ett taxikontor.


Brödraskapet Wolfpack

Den grovt kriminella organisationen bildades den 27 maj 1995 av intagna på kriminalvårdsanstalten Kumla. Daniel Fitzpatrick var den förste ledaren som tillsammans med Leif Axmyr och Mikael Kallander bildade ”Brödraskapet” (BSK).

Ledaren Daniel Fitzpatrick satt fängslad åtta år för ett värdetransportrån i Stockholm 1992. Samma år misstänktes han även för mordet på en polisman vid ett bankrån i Högdalen.

Under åren gjorde sig Brödraskapet sig kända för att rekrytera de värsta brottslingarna i Sverige. Medlemmarna var dömda för grova rån, grova narkotikabrott, mord, dråp och mordförsök på poliser.

Brödraskapet har i dag avdelningar i Göteborg, Stockholm, Västerås, Kristianstad, Uddevalla och Malmö.

MALMÖ. Strax före klockan 11 på torsdagsförmiddagen fick polisen ett larm om en skottlossning på Volframgatan. En man känd som det kriminella gänget Brödraskapet Wolfpacks ledare har skjutits ihjäl, skriver Sydsvenskan.

Flera vittnen befann sig i lokalen

31-åringen hittades skottskadad inne på ett taxikontor. Han transporterades till sjukhus men dödsförklarades strax därefter.

Enligt polisen ska ett flertal vittnen ha befunnit sig i lokalen, men identiteten på skytten är ännu inte fastställd.

31-åringen har ett tungt brottsregister, där han senast satt häktad misstänkt för inblandning i mordet på en dörrvakt på en svartklubb.

Massivt polisuppbåd

Flera polispatruller och Länskriminalen kallades till brottsplatsen som spärrades av. Enligt Sydsvenskan ska flera vittnen ha ha sett händelsen.

På eftermiddagen var platsen fortfarande avspärrad.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!