Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mordet på Wolfpackledaren: "Rykten säger att skytten dragit utomlands"

- 29/11/2011, 08:40 -
Polisen jagar en misstänkt man i 30-årsåldern.
1 av 2

Polisen jagar en misstänkt man i 30-årsåldern.

DRAGO PRVULOVIC / SCANPIX

Den 31-årige gängledaren var obeväpnad och bar inte Brödraskapet Wolfpacks färger.
2 av 2

Den 31-årige gängledaren var obeväpnad och bar inte Brödraskapet Wolfpacks färger.

DRAGO PRVULOVIC / SCANPIX

Journalisten och författaren Tobias Barkman om maffiamordet på Brödraskapet Wolfpacks 31-årige ledare.

MALMÖ. "Polisen kommer inte lyckas stoppa det här. Inte en chans."

Det hävdar Sydsvenskans kriminalreporter Tobias Barkman som tillsammans med journalistkollegan Joakim Palmqvist har skrivit boken "Maffiakrig" om Malmös undre värld. Det var i torsdags som den 31-årige ledaren för Brödraskapet Wolfpack avrättades inne på ett taxikontor. Polisen tror att mordet handlar om en ägarkonflikt i taxibolaget där gängledaren arbetade.

– Polisen tror sig ha identifierat skytten och man har anhållit en man i sin frånvaro men man har ännu inte gripit någon för mordet, säger Tobias Barkman till Nyheter24 och fortsätter:

– Enligt mina källor i den undre världen ryktas det om att han redan har dragit utomlands.

Och nu väntar mer våld menar Tobias Barkman. Boken "Maffiakrig" behandlar nio mord i Malmö fram till 2010. Under 2011 har ytterligare fem personer avrättats. Direkt efter mordet fick kriminalreportern höra från olika källor inom den undre världen att en vedergällning var nära - samtidigt som de fick motstridiga uppgifter. Och samtidigt menar han att polisen inte kommer kunna stoppa utvecklingen i staden.

- Löser de ett antal mord kanske de bromsa upp tillfälligt. Men polisen kommer inte lyckas stoppa det här. Inte en chans, säger han och fortsätter:

– Det väntar mer våld.