Polisen jagar en misstänkt man i 30-årsåldern.
1 av 2
Polisen jagar en misstänkt man i 30-årsåldern. - Foto: DRAGO PRVULOVIC / SCANPIX
Den 31-årige gängledaren var obeväpnad och bar inte Brödraskapet Wolfpacks färger.
2 av 2
Den 31-årige gängledaren var obeväpnad och bar inte Brödraskapet Wolfpacks färger. - Foto: DRAGO PRVULOVIC / SCANPIX

Mordet på Wolfpackledaren: "Rykten säger att skytten dragit utomlands"

Journalisten och författaren Tobias Barkman om maffiamordet på Brödraskapet Wolfpacks 31-årige ledare.


Taximan efterlyst för mordet

Enligt Sydsvenskan misstänks en man som har kämpat om att ta över makten i Taxibolaget för torsdagens gangstermord i Malmö. Han är nu efterlyst av polisen efter att bilden av vad som hände klarades upp efter helgens förhör. Tidigare har en 40-årig man och en 25-årig kvinna suttit anhållna för medhjälp till mord men de har nu släppts.

Bakgrunden till mordet är en konflikt mellan två delägarsidor där den mördade 31-årige gängledaren enligt polisen var på väg att köpa sig in i företaget. Gängledaren ska vid mordtillfället inte ha varit klädd i Brödraskapet Wolfpacks färger. Han ska heller inte ha burit vapen eller skyddsväst och enligt polisen tyder det på att han inte var orolig för att något skulle hända honom.

MALMÖ. "Polisen kommer inte lyckas stoppa det här. Inte en chans."

Det hävdar Sydsvenskans kriminalreporter Tobias Barkman som tillsammans med journalistkollegan Joakim Palmqvist har skrivit boken "Maffiakrig" om Malmös undre värld. Det var i torsdags som den 31-årige ledaren för Brödraskapet Wolfpack avrättades inne på ett taxikontor. Polisen tror att mordet handlar om en ägarkonflikt i taxibolaget där gängledaren arbetade.

– Polisen tror sig ha identifierat skytten och man har anhållit en man i sin frånvaro men man har ännu inte gripit någon för mordet, säger Tobias Barkman till Nyheter24 och fortsätter:

– Enligt mina källor i den undre världen ryktas det om att han redan har dragit utomlands.

Och nu väntar mer våld menar Tobias Barkman. Boken "Maffiakrig" behandlar nio mord i Malmö fram till 2010. Under 2011 har ytterligare fem personer avrättats. Direkt efter mordet fick kriminalreportern höra från olika källor inom den undre världen att en vedergällning var nära - samtidigt som de fick motstridiga uppgifter. Och samtidigt menar han att polisen inte kommer kunna stoppa utvecklingen i staden.

- Löser de ett antal mord kanske de bromsa upp tillfälligt. Men polisen kommer inte lyckas stoppa det här. Inte en chans, säger han och fortsätter:

– Det väntar mer våld.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!