Den sista bilden innan Ljungström går till attack.
Den sista bilden innan Ljungström går till attack. - Foto: Polisen

"Karen hade dödsångest när hon tog emot knytnävsslagen"

"Visa lite respekt och svara på frågorna!"


Var inte psykiskt störd

På tisdagen konstaterades det i ett utlåtande från Södertälje tingsrätt att Eric Ljungström inte led av en allvarlig psykisk störning när han misshandlade Karen Gebreab till döds den 3 oktober.

Detta innebär att han vid fällande dom kan dömas till fängelse.

FLEMINGSBERG. Häktesmördaren Erik Ljungström, 28,  satt helt tyst och svarade inte på åklagarens frågor om mordetKaren Gebreabs. Tystnaden provocerade mördade Karen Gebreabs bror så mycket att han skrek på sin systers mördare i rättssalen.

– Visa lite respekt och svara på frågorna!, sa brodern enligt Expressens reporter på plats.

På fredagen fortsatte rättegången mot Erik Ljungström. Åklagaren yrkade på livstid medan försvaret menade att straffet skulle tidsbestämmas. Dödsmisshandeln ägde rum den 3 oktober i år och fångades på häkteskameror.

Övervakningsfilmerna från händelsen har spelats upp under rättegången och den åtalade ska inte ha rört en min samtidigt som hans advokat var tvungen att titta bort på grund av de makabra scenerna.

- Karen har med all säkerhet haft dödsångest, säger åklagaren eftersom hon var vid medvetande när hon tog emot knytnävsslagen.

Förutom häktesmordet menar åklagaren att han även ska dömas till mordbrand och mordförsök. Domen mot Erik Ljungström kommer om två veckor.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan

Huawei får ta del av hemlig information

1 timme sedan
Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

1 timme sedan
En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

1 timme sedan
En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Polisen i Östersund rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"E14, Lockne. En bil har kört av vägen och hamnat på ett tågspår.", skriver polisen på sin hemsida.