OBS! Bilden är från en tidigare händelse.
OBS! Bilden är från en tidigare händelse. - Foto: SCANPIX

Man sköts av polisen efter skottdrama

En man i 40-årsåldern sköt med gevär från sin lägenhet i Borås. Sedan riktade han sitt vapen mot polisen. När piketpolisen stormade hans bostad sköts han i benet.


Klockan ett inkom ett larm till polisen om att en man i 40-årsåldern avlossat skott från sin bostad i området Hulta i Borås. När en polispatrull kom fram till bostaden riktade mannen sitt vapen mot poliserna som tvingades kalla på förstärkning. Efter flera timmars förhandlingar kunde polisen till sist gripa mannen.

– Han riktade en hagelbössa mot en polis i trappuppgången, när polismannen bad honom att släppa vapnet vägrade han. Då sköt polismannen honom i benet och han kunde därefter gripas, säger Björ Blixer, presstalesman vid polisen i Västra Götaland, till Nyheter24.

Mannen är känd av polisen sedan tidigare. Enligt polisen hade han tillgång till ett avsågat hagelgevär, en pistol och en skyddsväst.

Platsen är avspärrad och en förundersökning om hot mot tjänsteman är inledd.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

S-ledaren: Omdömeslöst rekrytera kompis

Talade om "infiltratörer" – Modi anklagas för hat

Indiens ledare Narendra Modi anklagas för hat mot muslimer efter att ha beskrivit dem som "infiltratörer".

Positiva toner inom tjänstesektorn

Tjänstesektorn i eurozonen repar sig. Inköpschefsindex steg i april till 52,9, klart över marknadens förväntningar som låg på 51,8. Framförallt märks en uppgång i Europas största ekonomi Tyskland. Ett indextal över 50 brukar traditionellt indikera tillväxt.

Efter skredet – E6 öppnar tidigare än väntat

E6 utanför Stenungsund kommer att öppna redan i sommar – tidigare än man trott, meddelar Trafikverket.

Krisande Body Shop lägger ner i Sverige

Skönhetskedjan The Body Shop lägger ned verksamheten i Sverige. På en extrainsatt bolagsstämma beslutade man att ansöka om likvidation för The Body Shop Svenska AB, rapporterar Market.

Tysk gripen för Kinaspionage i EU-parlamentet

En assistent till en tysk högerpolitiker har gripits för misstänkt spionage för Kinas räkning, meddelar åklagare. Mannen anklagas för att ha försett kinesisk underrättelsetjänst med information om förhandlingar i Europaparlamentet.